Suja Tímea: „Csalódtam Kováčikban”

<p>Hiába játszott jól a Szlovák Nagydíjat megnyerő női kosárlabda-válogatottban Suja Tímea, nem került be a vasárnap kezdődő Eb-selejtezőkre nevezhető 12-es keretbe. A 30 éves játékost az okokról faggattuk.</p>

OROSKY TAMÁS

Hogy fogadta a döntést, hogy nem fért be az Eb-selejtezőkre készülő szűk keretbe?

Tudtuk, hogy három játékos a felkészülési torna után elbúcsúzik a csapattól. Maroš Kováčik szövetségi kapitány, a kassai Good Angels vezetőedzője korábban azt mondta, mindenki azonos rajtvonalról indul, nem fog különbséget tenni a között, hogy ki kassai, rózsahegyi vagy éppen somorjai. Viszont a háromhetes felkészülés alatt ez nem így nézett ki... Csalódott vagyok, mert a Szlovák Nagydíj három meccsén jól kijött a lépés, Zuzana Žirkovával együtt a legjobb dobóhátvéd voltam a tornán, amit bárki igazol, aki ott volt a meccseken. Végeredményben azonban az döntött, ki kassai, azaz ki az ő „saját” játékosa.

A kapitány azt nyilatkozta, februárban figyelmeztette önt, hogy a posztján komoly egyéniségek játszanak, és az amerikai Kristi Toliver honosításával tovább bővült a konkurensek száma.

Mi erről februárban egyáltalán nem beszéltünk Kováčikkal. Én mentem utána áprilisban, mert Kassán játszottunk a somorjaiakkal, hogy számol-e velem a válogatottban, vagy nem. Azt válaszolta, hogy nem tudja, mert jön az amerikai kosaras. Elfogadtam volna, ha nincs rám szüksége, de azt mondta, jöjjek el a kassai felkészülésre és a tornára. Nem értem viszont, mi köze az én kimaradásomnak Toliverhez, mert nem az én pozíciómban szerepelt, mivel rám a kettesben számított Kováčik, Toliver pedig irányítót játszott. És főleg azért nem értem a dolgot, mert jól sikerültek nekem a meccsek. Ha nem volt rám szükség, nem kellett volna meghívnia. De ha már itt voltam, nem értem, miért nyilatkozott olyan értelemben, hogy mi abban egyeztünk meg, hogy ha jön Toliver, akkor én nem kerülök be a szűk keretbe. Az bánt, hogy előre el volt döntve, ki lesz ott a 12 között, mégis megvolt körülötte a hűhó.

A tavalyi Eb-n a csapattal a 12. helyet kivívó Ivan Vojtkót váltotta Kováčik a nemzeti csapat kispadján. Csalódott benne?

Nem most beszéltem vele először, emberileg nagyon jó kapcsolatban voltunk, de most nagyot csalódtam benne. Szakmailag is, mert nem az alapján döntött, hogy ki hogyan kosarazik. De övé a döntés joga, én ezt respektálom. Vasárnap este még rosszul éreztem magam, mert nem magyarázta meg nekem, nem volt rám ideje, és talán nem is akarta elmagyarázni a dolgot. Meg tehetetlennek éreztem magam, mert én mindent elkövettem azért, hogy beférjek a csapatba. Aki élőben látta a találkozókat, az szerintem egyetért velem.

Csapattársai egyébként hogy fogadták Kristi Tolivert?

Kristi nagyon aranyos, intelligens kosaras, jól kijöttünk vele, nem volt vele semmi probléma. Mindenki elfogadta a honosítását, akceptálta, hogy ő biztosan játszik majd.

Esetleg az is előfordulhat, hogy végül ön is pályára lép valamelyik selejtezőn, ha véletlenül valaki megsérülne?

Beugrani más helyett nem fogok, mert a munkahelyemen én a felkészülés miatt fizetetlen szabadságot vettem ki, nem csinálhatom meg, hogy most 2–3 napig ott leszek a munkában, aztán újra visszamegyek a válogatotthoz. És a történtek után nincs is kedvem hozzá, idén már nem fogok játszani címeres mezben. De minden rosszban van valami jó, legalább több időm jut a pihenésre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?