Suchá és Hrbatý sikere

Melbourne. Pénteken nem történt nagy meglepetés a férfiaknál az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A nőknél is érvényesült a papírforma, a legnagyobb sztárok ott vannak a 16 között. Kitett magáért Martina Suchá és Dominik Hrbatý, mindketten a nyolcaddöntőbe jutottak!

Martina Suchá remek formában teniszezik Melbourne-benTASR/EPA-felvétel Az érsekújvári Suchá ezúttal remek teljesítményt nyújtott, és a szó legszorosabb értelmében lesöpörte a pályáról a svéd Carlssont. A következő fordulóban az olasz Zanettivel mérkőzik. Hrbatý szintén sziporkázott az első két szettben, a harmadikban aztán váratlanul megtorpant, de a negyedik játszmában ismét magára talált. Hrbatý a negyeddöntőbe jutásért a 26. kiemelt cseh Novákkal játszik. Daniela Hantuchová alaposan ráijesztett a második helyen kiemelt amerikai Venus Williamsre, megnyerte ugyanis az első szettet, a továbbiakban azonban már a favorit játszott fölényben, s elmaradt a szenzáció.

Az egyetlen váratlan esemény az argentin Guillermo Canas (12.) veresége volt, a marokkói Junesz El-Ajnaui (21.) és a brit Greg Rusedski (28.) esélyesebb ellenféllel szemben maradt alul. Utóbbit honfitársa, a 6. helyen rangsorolt Tim Henman győzte le.

Elképzelhető, hogy Venus Williams már nem sokáig lesz a tenisztornák egyik ünnepelt csillaga, mert a kétszeres egyéni wimbledoni bajnok és US Open-győztes kevés örömét leli a folyamatos versenyzésben. „A többség képes arra, hogy állandóan pályán legyen, de én nem. Untatna, ha állandóan csak egy dologra kellene összpontosítanom mondta a melbourne-i Grand Slam-viadal egyik legnagyobb esélyese.

A világelső Lleyton Hewitt a következő hetekben teljesen ki akarja heverni év eleji bárányhimlőjét, ezért nem lép pályára február 8. és 10. között az Argentína elleni Davis Kupa-mérkőzésen.

EREDMÉNYEK – FÉRFI EGYES, 3. forduló: Hrbatý (szlovák)–Golmard (francia) 6:3, 6:1, 6:7 (6:8), 7:5; Henman (brit, 6.kiemelt)-Rusedski (brit, 28.) 6:4, 6:3, 1:6, 6:3; Johansson (svéd, 16.) –El-Ajnaui (marokkói, 21.) 5:7, 6:2, 6:2, 6:4; Björkman (svéd)–Canas (argentin, 12.) 6:3, 6:2, 6:4; Voinea (román)–Dent (amerikai) 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:3; Novák (cseh, 26.)–Clavet (spanyol) 6:3, 6:4, 6:1; Koubek (osztrák)– Pless (dán) 7:6 (7:4), 7:5, 6:3; Gonzalez (chilei)–Kim (amerikai) 6:2, 6:2, 6:3.

NŐI EGYES. 3. forduló: Suchá (szlovák)–Carlsson (svéd) 6:0, 6:4; V. Williams (amerikai, 2.)–Hantuchová (szlovák, 32.) 3:6, 6:0, 6:4; Szeles (amerikai, 8.)–Schiavone (olasz, 31.) 6:4, 6:4; Ad. Serra-Zanetti (olasz)–Farina-Elia (olasz, 11.) 6:2, 4:6, 6:4; Maleeva (bolgár, 13.)– Raymond (amerikai, 18.) 7:5, 6:1; Hingis (svájci, 3.)–Rittner (német) 6:1, 6:0; Coetzer (dél-afrikai, 15.)– Schett (osztrák, 17.) 6:3, 6:3; Medina-Garrigues (spanyol)–Dechy (francia) 6:3, 6:2.

Szombaton folytatódik a 3. forduló (tét: a 16 közé kerülés), rangadónak ígérkezik az amerikai Pete Sampras és a decemberi Davis Kupa-döntőn két győzelmet arató francia Nicolas Escudé találkozója. Érdekesség, hogy korábban még sohasem mérkőztek, pedig a tengerentúli 1988, míg európai riválisa 1995 óta járja a profi tornákat. A nőknél a szlovák Janette Husárová a 24. helyen kiemelt japán Szugijamával játszik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?