Stuttgartban tovább álmodozhatnak

Stuttgart. Joannisz Amanatidisznek köszönhetően a súlyosan eladósodott Stuttgart tovább álmodozhat a nagy bevételekről az UEFA Kupában – olvasható a 2:0-ás hazai győzelemmel végződött VfB Stuttgart–Ferencváros mérkőzésről a német lapokban, miután a győzelem a budapesti 0:0 után a hazaiak továbbjutását jelentette.

Kapitanisz játékvezető nagy előszeretettel „kártyázott” a Stuttgart--FTC UEFA Kupa-meccsenTASR/EPA-felv.A becserélt „sváb-görög” Amanatidisz gondoskodott a 65. percben a vezető gólról, illetve a 90. percben tizenegyest is kiharcolt, amelyet Meira értékesített. Mindössze 15 ezer néző gondoskodott a háttérről egy igencsak mérsékelt színvonalú mérkőzésen. A Stuttgart félt a kieséstől, a budapestiek nem hagytak teret a játékosainak, s megpróbálták széttördelni a hazaiak játékát.

„Nem volt szabad gólt kapnunk, ezzel szemben nyomás alatt kellett tartanunk az ellenfelet, s ez igen jól sikerült. Nagyon hatékonyan játszottunk, megérdemelten nyertünk” – jelentette ki a mérkőzés után Rolf Rüssmann, a stuttgartiak menedzsere, aki dicsérte Magath edzőt, mert megint jókor és szerencsésen cserélt, amikor Amanatidiszt játékba küldte.

Egyes német sajtójelentések szentelnek néhány sort a budapesti szurkolóknak is. A DPA szerint 1200-an kísérték el a Ferencvárost Stuttgartba, a mérkőzés előtt körülbelül 50 randalírozót vagy ittas egyént őrizetbe vettek a kritikus két-három órára. Egyesek azonban – állapította meg Ulrike John szakíró – a stadionban is gondot okoztak a rendezőknek, amikor petárdákat robbantgattak. Olef Petersen, a rendőrség szóvivője egy helyi lapban azt mondta: idejében közbeléptek, hogy ne fordulhassanak elő olyan jelenetek, mint amilyeneket az első mérkőzésen, az Üllői úton átéltek a vendégdrukkerek. A magyarok zömét a stuttgarti belvárosban „vonták ki a forgalomból”, mert a rendőrség olyan információk birtokába jutott, hogy verekedni készülnek.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK – FELIX MAGATH (Stuttgart): „Mindkét csapat nagyon nehéz mérkőzéseket játszott az elmúlt két hétben, ezért láthatóan fáradtak voltak a játékosok. Bizonytalanul kezdtünk, nem mertünk támadni, mert egy bekapott gól végzetes lehetett volna. Gera helyzete után felébredtünk, és fokozatosan fölénybe kerültünk. Vezető gólunk után viszont túlzottan visszahúzódtunk, ekkor a Ferencvárosnak is voltak lehetőségei, de szerencsére sikerült átvészelnünk ezt az időszakot. Úgy érzem, jogosan kerültünk a 3. fordulóba.”

Garami József (Ferencváros): „A két mérkőzés alapján továbbjutást érdemeltünk volna, s nagyon csalódott vagyok, hogy ez nem sikerült. Sajnos döntőnek bizonyult, hogy egyik meccsen sem tudtuk kihasználni helyzeteinket. A németek vezető gólja a mi szempontunkból balszerencsés körülmények között született, s éppen akkor esett, amikor úgy éreztem, hogy fölénybe kerültünk. Ezután már tudtam, hogy nem leszünk képesek kiegyenlíteni. Sajnálom, hogy az együttest Németországba elkísérő szurkolóknak is csalódniuk kellett. Riválisunk jelenleg a Bundesliga élmezőnyében tanyázik, így nem tartom katasztrófának, hogy szoros küzdelemben alulmaradtunk. ” (ORIGO)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?