Stadion- és szkenneravató

<p>A Ferencváros–Chelsea gálamérkőzéssel ünnepélyesen átadták a Fradi labdarúgócsapatának új otthonát, a 46,7 millió euróért épült 23 700 néző befogadására alkalmas Groupama Arénát. Az alig több mint egy év alatt felépített Üllői úti létesítmény Európa egyik legmodernebb stadionjának számít. A szurkolók öröme mégsem felhőtlen.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Szűk két órával a meccs előtt kezdődött az ünnepélyes stadionavató. Ekkor már nagy volt a nyüzsgés a stadionban és az előtt is. A legfanatikusabb Fradi-szurkolók bojkottálták a meccset a szigorú beléptetési rendszer miatt. Vasárnaptól ugyanis csak azok a regisztrált drukkerek juthatnak be a stadionba, akiktől korábban a már sokat emlegetett vénaszkennerrel tenyérlenyomatot vettek. A Fradi-hívek nem értik, hogy miért szükséges ez a fajta nem szokványos azonosítási mód, amikor 330 kamera van elhelyezve a stadionban. Az sem tetszik nekik, hogy a B-középnek nincs kialakított helye az új arénában.

Arról is sokat lehetett hallani, hogy a szponzorok utólag háromezer jegyet kaptak azért, hogy ne legyenek üres helyek a stadionavatón. De így sem volt telt ház, a rendezők 20 700 nézőt jelentettek be. A stadion előtt az FTC sasszobra áll, a főbejáratnál pedig a klubalapító tiszteletére emelt Springer-szobor mellett az egyetlen magyar aranylabdásnak, Albert Flóriánnak életnagyságú bronzszobra látható.

A közönség egy része ünnepi beszédje közben kifütyülte Orbán Viktor miniszterelnököt és Kubatov Gábor klubelnököt, ám miután a klubot és a szurkolókat méltatták, végül mindkettőjüket megtapsolták.

A Chelsea a legerősebb összeállításában érkezett Budapestre, állítólag egymillió euróért vállalták az összecsapást. José Mourinhót, a londoniak mágusát nagy taps köszöntötte. Meglepetésre rögtön az első hazai támadás góllal végződött, egy jobb oldali beadás után a rutinos Gera megelőzte Zoumát, és négy méterről a hálóba lőtt. A londoniak irányítottak, de túlcifrázták az akcióikat. Az első fél óra végén Drogba rosszul esett, és bokasérülést szenvedett, várhatóan kéthetes kényszerpihenőre szorul.

A szünet után a Chelsea átállt a 3–5–2-es rendszerre, és Ramires 16 méteres lövéssel egyenlített. A végeredményt Cesc Fábregas állította be, aki négy játékos kicselezése után lőtt a bal alsó sarokba.

A meccs végén vastapsot kaptak a játékosok, jó volt a hangulat, ám a rendszeresen Fradi-meccsre járók elmondták, érződött, hogy hiányoznak a leglelkesebb drukkerek. (A B-közép tagjai a gálameccs helyett a Rapid Wien ultráival játszottak barátságos mérkőzést a BKV Előre pályáján.)

„A Ferencváros felvette a kesztyűt, és ez fontos volt számunkra. Éles meccsekre van szükségünk, nem kell 5:0-ra, 6:0-ra, 7:0-ra nyernünk. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy történelmi nap ez a Ferencvárosnak, úgy fognak kijönni, hogy ők akarják az első gólt szerezni az új stadionban, jól akarnak teljesíteni. Az utolsó pillanatig harcoltak, s ez hasznos volt számunkra is – mondta José Mourinho a meccs utáni sajtójákoztatón. – Játékosaimnak különböző az edzettségi állapota, például Ivanovics már egy hónapja tréningezik, míg Schürrle csupán öt napja. Remélem, az újonc Burnley elleni Premier League-rajtra összeáll a csapat.”

„Úgy érzem, mindenki elégedetten térhet haza, még akkor is, ha a világ egyik legjobb csapata ellen elveszítettük ezt a mérkőzést. Örülök, hogy elég pimasz módon tudtunk játszani, remélem, ezt a lendületet sikerül átvinni a bajnoki mérkőzésekre is” – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?