Špotáková tíz év után nyert

<p>A világcsúcstartó cseh Barbora Špotáková nyerte meg a női gerelyhajítást a londoni atlétikai világbajnokságon, amelyen az olimpiai címvédő horvát Sara Kolak a dobogóról is lecsúszott.</p>

A 2008-ban és 2012-ben is ötkarikás bajnok Špotáková, aki a szám elmúlt tíz évének legeredményesebb alakja, a második sorozatban állt az élre 66,76 méteres dobásával, amelynél később már nem tudott jobbat elérni, de ezt az eredményt riválisai sem tudták túlszárnyalni. A cseh klasszis ezzel 2007 után második vb-címét szerezte.

„Ez a stadion volt számomra a fő motiváció, amiért folytattam a karrieremet a riói olimpia után is. Meg akartam mutatni a lányoknak, hogy nem vagyok még vén csoroszlya, és az elmúlt szezonomat nagyban befolyásolta a lábtörésem. Bizonyítani akartam, hogy velem még számolni kell” – nyilatkozta a 36 éves bajnok, aki joggal szereti a londoni atlétikai stadiont, hiszen második olimpiai diadalát is itt érte el.

Špotáková utólag elárulta, nem hitte, hogy a második kísérletével meg tudja nyerni a versenyt. „Nagyon különleges érzéseim voltak. Egyrészt egyfajta furcsa belső nyugalom lett úrrá rajtam, hogy minden rendben lesz, de közben folyamatosan azt hajtogattam magamnak: ez nem jöhet össze, nem lehet, hogy a második kísérlet elég lesz a győzelemhez” – nyilatkozta a cseh gerelyhajító.

A dobogó második és harmadik fokára két kínai gerelyhajító állhat fel, miután Li Ling-vej 66,25 méterrel a második, míg Liu Huj-huj 65,26-tal a harmadik helyen végzett. A riói bajnok Kolak hullámzó teljesítményt nyújtott ezúttal, egyetlen jó dobásánál 64,95 méterig szállt a gerely, amivel a negyedik lett.

Amikor Li Ling-vej utolsó dobásával nem tudta megelőzi Špotákovát, a cseh klasszisnak a könnyei is kicsordultak: „Nagyon hosszú ideje nem éreztem ekkora boldogságot. Ebben a londoni levegőben van valami varázslatos.” (MTI, idnes)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?