SPORTHĺRADÓ

Az orosz Vlagyimir Kramnyik után Viswanathan Anand jutott be a franciaországi Cap d’Agde-ban zajló rapidsakk-világbajnokság elő-döntőjébe. Az indiai nagymester az első partiban a világos bábukat vezetve döntetlent ért el a FIDE vb-első ukrán Ruszlan Ponomarjovval szemben, majd a másodikban sötéttel nyert.

Az orosz Vlagyimir Kramnyik után Viswanathan Anand jutott be a franciaországi Cap d’Agde-ban zajló rapidsakk-világbajnokság elő-döntőjébe. Az indiai nagymester az első partiban a világos bábukat vezetve döntetlent ért el a FIDE vb-első ukrán Ruszlan Ponomarjovval szemben, majd a másodikban sötéttel nyert.

Felipe Massa, a Ferrari idei brazil tesztpilótája kétéves szerződést kötött a Forma-1-es Sauber-csapattal. A mindössze 22 éves versenyző csapattársa a Jordantől érkező olasz Giancarlo Fisichella lesz. Az istálló eddigi két német versenyzőjének – Heinz-Harald Frentzennek és Nick Heidfeldnek – a szerződését nem hosszabbította meg.

Megkezdődött a sakk Extraliga. Eredmények, 1. forduló: Prešov– Dunaj 2,5:5,5; Košice–Slovan 4:4, Rajecké Teplice–Levice 5:3; Liptov–Nitra 5,5:2,5; Hoffer Komárno–Dubnica 6:2; Bašta Nové Zám-ky–Hlohovec 2,5:5,5. 2. forduló: Prešov–Slovan 6:2; Košice–Dunaj 3,5:4,5; Raj. Teplice–Nitra 4:4; Liptov–Levice 5:3; Komárno– Hlohovec 4,5:3,5; Nové Zámky– Dubnica 4,5:3,5.

Szlovákia junior cselgáncsbajnoksága, Eperjes, 66 kg: 1. Lajka Zsolt (Banská Bystrica).

Öt forduló után a pozsonyi Mészáros Mihály a legeredményesebb szlovákiai versenyző a görögországi Kallitheában zajló korosztályos egyéni sakk vb-n: a 16 éves fiúk között legutóbb legyőzte az üzbég Hamrakulovot, és a lehetséges 5-ből eddig 3,5 pontot gyűjtött.

ATP Masters párizsi tenisztorna, 1. forduló: Pavel (román)–Kučera 7:6, 6:2; Hrbatý–Spadea (román) 7:6, 6:1. 2. forduló: Srichaphan (thaiföldi)–Beck 7:6, 6.3.

Gyurcsi Géza, a Nice szlovákiai légiós pólósa is kapott meghívást a november elsejei, budapesti Magyarország–Világválogatott találkozóra.

Philadelphiai női tenisztorna, 1. forduló: Suchá–Black (zimbabwei) 6:0, 6:3.

Visszatér a versenypályára Birgit Fischer, Németország legeredményesebb olimpikonja. A dpa hírügynökség úgy tudja: ezt ma jelenti be hivatalosan a hétszeres ötkarikás aranyérmes, 41 éves kajakos. A 27-szeres világbajnok klasszis a 2000-es sydneyi játékok után vonult vissza.

A női abszolút kategóriában Kálló Gyöngyi, a férfiak 115 kg-os versenyében Major Gyula nyerte a hollandiai szumó Világkupát.

A KENO 10 keddi nyerőszámai: 8, 9, 12, 25, 35, 36, 38, 39, 42, 47, 49, 57, 58, 65, 69, 70, 73, 74, 76, 78.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?