Spanyol címvédés lesz? Mit tippelnek szakértőink?

<p>Ez az utolsó kontinenstorna, amelyen 16 csapat vesz részt, négy év múlva Franciaországban már Európa 24 legjobb csapata lesz jelen. A címvédő spanyol válogatott mellett a hollandok és a németek a legnagyobb esélyesek a ma megkezdődött labdarúgó Európa-bajnokságon.</p>

Az idei Európa-bajnokságra két válogatott jutott ki százszázalékos mérleggel: a címvédő spanyolok és az Eb-történet legsikeresebb nemzetének számító németek. A hollandok csak az utolsó, már tét nélküli selejtezőjüket bukták el, őket is a főbb esélyesek között emlegetik. A William Hill fogadóiroda szerint a spanyolok a favoritok, győzelmük 3,85-szörös pénzt fizet, a legkevesebb esélyük a görögöknek van (110-es szorzó). Címvédésre egyébként még soha nem volt példa az Európa-bajnokságok történetében.

Az Eb egyetlen újonca a társházigazda ukránok válogatottja, a csehek Csehszlovákia szétválása óta egyetlen kontinensviadalról sem hiányoztak.

Sem a szlovák, sem a magyar válogatott nem lesz ott a tornán, Kassai Viktor játékvezető és segítői (Erős Gábor, Ring György, Vad István, Bognár Tamás) személyében lesznek magyar résztvevői az Európabajnokságnak. A William Hill éppen Kassait tartja a legesélyesebbnek arra, hogy a döntőben bíráskodjon (ha valaki erre fogad, 4,5-szörös pénzt nyerhet).

 

A csoport: Lengyelország, Görögország, Oroszország, Csehország

A csoport szakértője: Saláta Kornél, az FK Rosztov hátvédje

1. Ki jut tovább a csoportból? Az oroszok lesznek a csoportelsők, mert kiegyensúlyozott és erős csapatuk van, amely a bajnok szentpétervári Zenitre épül. A másik továbbjutó a lengyel válogatott lesz, mely számára jelentős előnyt jelent, hogy házigazdaként lép pályára. 2. Ki lesz az Európa-bajnok? A német–spanyol–holland trióból kerül ki az aranyérmes. A németek csapatjátéka talán a legjobb Európában, a spanyolok címvédőként ismétlésre készülnek, és a hollandok is remekül futballoznak, ezt nemrég saját bőrömön is tapasztaltam, gyorsak, összeszokottak és technikásak. 3. Kik azok a játékosok, akikre érdemes odafigyelni? Sokat várok a Dortmundban légióskodó lengyel Robert Lewandowskitól, és olyan érzésem van, hogy a Chelseanél jobbára csak a cserepadot koptató Fernando Torres maradandót alkot az Eb-n.

 

B csoport: Németország, Hollandia, Dánia, Portugália

A csoport szakértője:  Horváth Csaba, a Zaglebie Lubin hátvédje

1. Ki jut tovább a csoportból? Láttam a portugál–török meccset, és a portugálok nem nyűgöztek le… Németország és Hollandia lesz a két továbbjutó, ha valaki beleszólhat a csatájukba, az Dánia lesz. Tőlük senki nem vár semmi nagyot, felszabadultan játszhatnak. 2. Ki lesz az Európa-bajnok? Szerintem most nem a spanyolok. Zsinórban három nagy tornát nem fognak megnyerni. Én a németekre tippelek, mert beérett a csapatuk, de a franciákat is titkos esélyesnek tartom. 3. Kik azok a játékosok, akikre érdemes odafigyelni? A németeknél Schweinsteiger és Özil, akit nagyon csípek. A lengyeleknél mindenképp érdemes figyelemmel kísérni Lewandowski és Piszczek teljesítményét. A spanyol válogatottból nem emelek ki senkit, náluk az egész csapatot figyelni kell.

 

C csoport: Spanyolország, csoport Horvátország, Írország, Olaszország

A csoport szakértője: Rák Róbert, a Michalovce csatára

1. Ki jut tovább a csoportból? A spanyolok biztosan továbbjutnak, az olaszok pedig szerintem nem. A másik továbbjutó esetében így hezitálok az írek és a horvátok között: az írek ugyan 16 meccsen nem kaptak ki, de a horvátoknak nagyon szurkolok, így azt mondom, ők lépnek tovább a csoportból. 2. Ki lesz az Európa-bajnok? A legnagyobb esélyesek a spanyolok, köztük és a németek között fog eldőlni az elsőség sorsa. A német válogatott fiatal, futós csapat. A kevésbé ismert gárdák közül az oroszok szerezhetnek meglepetést. 3. Kik azok a játékosok, akikre érdemes odafigyelni? Elsősorban Mesut Özil, a németek irányítója. Mondanám Cristiano Ronaldót is, de neki a válogatottban sosem megy olyan jól, mint a Realban. A horvát Modricra viszont érdemes lesz figyelni, a spanyoloknál meg Llorente rugdoshatja a gólokat.

 

D csoport: Ukrajna, csoport Franciaország, Anglia, Svédország

A csoport szakértője: Novota János, a Rapid Wien kapusa

1. Ki jut tovább a csoportból? A franciák kreatív focit játszanak, ezért őket tippelem csoportelsőnek. Az angolok továbbjutására is számítok, bár szerintem most sem fognak szépen futballozni, de kompakt csapatot alkotnak, és kontrákból lövik majd a gólokat. 2. Ki lesz az Európa-bajnok? A németekre voksolok. Nagyon jó focit játszanak, öröm őket nézni. Döntő lehet, hogy pszichikailag és erőnlétileg is rendkívül erősek. Az senkit se tévesszen meg, hogy röviddel az Eb előtt a Bayern-játékosok nélkül 5:3-ra kikaptak Svájctól. 3. Kik azok a játékosok, akikre érdemes odafigyelni? Kíváncsi vagyok Torresre, aki a Chelsea-ben eléggé rossz évet zárt. Az is érdekel, hogy hazai környezetben mire lesz képes a 35 éves Sevcsenko. Egyébként azt várom, hogy néhány fiatal játékos az Eb-n robban be a sztárok közé. (bt, sz. z.)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?