„Sosem köpnék le egy bírót”

<p>Szarka Ákos piros lapot kapott a Senica&ndash;DAC (2:3) Fortuna ligás labdarúgó-mérkőzésen &ndash; a dunaszerdahelyi csatárnak ez volt a második piros lapja Senicán.</p>

 Ezúttal azért kapta, mert a játékvezető szerint megpróbálta leköpni őt. Szarka Senicán az 59. percben kapta meg az első sárgáját, tíz perccel később, 2:2-es állásnál pedig jött a piros. „Volt pár szituáció a meccsen, amikor máshogy kellett volna viselkednem, aztán jött egy helyzet, amikor a bíró nem fújta le ellenem a faultot. Én csak álltam, köptem egyet, a bíró pedig odajött, és kiállított. Azt mondta, hogy le akartam köpni” – írta le a történteket Szarka Ákos. A DAC csatára közvetlenül a mérkőzés után elmondta, hogy a játékvezető messze állt tőle, így szó sem lehetett leköpésről. „Persze, simán elköpök nyolc méterre” – jegyezte meg ironikusan a profutbal.sk portálnak Szarka. Szavait a tévéfelvételnek is igazolnia kell, de azt nem lehet tudni, figyelembe veszi-e ezt a fegyelmi bizottság. „Nem is álltam a közelében… Egyébként pedig soha nem köpnék le egy bírót…” – hangsúlyozta lapunknak Szarka. A kiállítás paradox módon a hátrányba került DAC-ot rázta fel, a sárga-kékek nagyobb fordulatszámra kapcsoltak, és végül Brašeň góljával megnyerték a meccset. A DAC négy nyeretlen találkozó után győzött ismét, Szarka az öltözőből, az okostelefonján követte az eseményeket. „Olvastam a szöveges közvetítést, meg egy barátom is folyamatosan informált, hogy mi történik a pályán. Amikor gólt rúgtunk, azt már hallottam is, hiszen a fantasztikus szurkolóink gólöröme az öltözőbe is behallatszott – mondta a dunaszerdahelyi támadó. – Nagyon örülök, hogy megszereztük a három pontot, de nagyon bánt a piros lapom.” Szarkának ez volt a második kiállítása Senicán, tavaly áprilisban eltörte Tomáš Kóňa lábát. Ekkor kilenc hónapos eltiltást kapott, amit később mérsékeltek, de a senicaiaknál Szarka azóta sem népszerű. „Valahogy nem megy nekem Senicán. Pedig ugyanúgy koncentráltam a meccsre, mint máskor, nem éreztem nagyobb feszültséget” – mondta Szarka, aki abban bízik, nem kap hosszú eltiltást, mert szeretne minél előbb a pályán segíteni a csapatának. A Fortuna Ligában ezen a héten az Eb-selejtezők miatt nem rendeznek fordulót, legközelebb, október 17-én a DAC a nagyszombati City Arénában lép pályára. Az előző válogatott szünet nem tett jót a sárga-kékeknek, most viszont változhat a helyzet. Szarka is ebben bízik: „A Podbrezová elleni meccs után nagyon jól álltunk a táblázaton, de jött a válogatott szünet, és azóta nem teljesítettünk túl jól. Remélem, most fordul a kocka.”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?