Sorsdöntő állomás

Somorja. E hét végén eldől, melyik csapat búcsúzik a női I. kosárlabdaliga mezőnyétől. Pillanatnyilag a somorjaiak a sereghajtók, de még két forduló van hátra.

Somorja. E hét végén eldől, melyik csapat búcsúzik a női I. kosárlabdaliga mezőnyétől. Pillanatnyilag a somorjaiak a sereghajtók, de még két forduló van hátra. Szombaton Peter Kováčik edző védencei koradélután győzték le 63:54-re (legeredményesebb hazaiak: Kováčiková 17, Ingrová 16, Hushegyi 10) a kassai Deltát, és újabb lépést tettek a megmenekülés felé. Pogány Tibor klubelnök a mérkő-zésről elmondta, hogy a sérült Tátošová, Majkráková és Brezovsky nélkül léptek pályára, Pokstaller és Ingrová is izomhúzódással vállalta a játékot. „Kiegyensúlyozott találkozón nyertünk. Védekezésben mindvégig felülmúltuk a magassági fölényben kosarazó ellenfelünket, az ötödik perctől irányítottuk a játékot, de tetemes előnyre nem tudtunk szert tenni, sok lehetőségünk kimaradt.”

Szerdán a másik kassai együttes, a Cassovia látogat Somorjára. A 18 órakor kezdődő bajnoki sorsdöntő állomás lesz a csallóköziek bennmaradásért folyó küzdelmében. Mivel a kiesőjelöltek közül a legrosszabb helyzetben vannak, így a megmeneküléshez pontelőnnyel kell végezniük a sereghajtó előtt. „Szerdán nyernünk kell, csak az éltetheti reményeinket. Mi nem adjuk fel, végig küzdeni fogunk az I. ligáért” – fűzte hozzá a klubelnök, aki a csapattal együtt bízik a szurkolók támogatásában, abban, hogy szerdán is jó légkört teremtenek a kosarasoknak. (jmk)

A bajnokság állása az 5-8. helyért

5. AGM 32 16 16 2012:2180 48

6. Delta 32 11 21 2025:2270 43

7. Cassovia 32 10 22 2189:2452 42

8. Šamorín 32 10 22 1977:2327 42

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?