Somorja futni készül

<p>Somorja. A csallóközi várost is elérte az országban tapasztalható futóboom. Szerdán megrendezik az első versenyt a Pomlé erdei parkban. Már múlt héten hatszáz fölött volt a jelentkezők száma.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

E héten újabb futórendezvénnyel gazdagodik a Csallóköz. Május nyolcadikán a kocogás, az egészséges testmozgás és a versenyzés hívei randevúznak Somorján. Tíz órakor indul a legkisebbek, az óvodások mezőnye, utána pedig a további versenyszámok következnek, tizenegykor rajtol a hobbifutás és főverseny. Aki későn eszmélt, lemondhat a rajtról, jelentkezni már nem lehet, tájékoztat az I. Pomlérun honlapja.

„Meglepően sokan neveztek, rengeteg a fiatal köztük. Novembertől készülünk első pomléi futóversenyünkre, amely iránt váratlanul nagy az érdeklődés – árulta el lapunknak Tóth Imre, a szervezőbizottság tagja, a helyi kajak-kenusok első embere, aki a somorjai sportklubok háziversenyét is felügyeli, és maga is rajthoz áll. – Vándorserleget nyer a legjobb városi klub. Mindegyikből a legjobb három időeredmény számít be a csapatversenybe. Rajtdíj csak a 2,7 és a 9 kilométeren indulóknak van, az ebből befolyó összeget a somorjai nyugdíjasotthonnak ajánlja fel a főszervező.”

A legapróbbak 200, az alapiskolások 700 és 1500 méteren, a hobbifutók 2,7, a főmezőnyben indulók 9 kilométeren versenyeznek. A rajtlistán felbukkant Švajda Gábor neve is, a pozsonyi Be Cool team színeiben futó fiatalember a főszám legnagyobb esélyese. Az indulók között található Érsek Attila volt junior Európa-bajnok párbajtőröző, Szeiler Zoltán, a helyi Gladiátor birkózóklub elnöke… „Bejelentkezett a pozsonyi török nagykövetasszony is, aki szintén futni készül a sok somorjai és környékbeli társaságában – tudom meg Tóth Imrétől. – Még el sem kezdődött a verseny, de az első eredménye már tapasztalható a városban: elkezdtek futni az emberek. Lépten-nyomon látni, hogy készülnek. Úgy néz ki, volt rá igény. Megmozdult Somorja! Néhány éve már rendeztünk futást a városközpontban, később abbamaradt. Szerdán új hagyományt indítunk útjára. Életképes próbálkozásnak tűnik, hiszen az érdeklődés minden várakozásunkat felülmúlt.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?