Sokáig ellenálltak, de kikaptak a finnektől a szlovákok

<p>Sokáig tartotta magát a&nbsp;szlovák jégkorong-válogatott a&nbsp;finnek ellen, de végül 3:0-ra kikapott a&nbsp;tavalyi világbajnokság ezüstérmesétől. Ezzel egyre távolodik a&nbsp;negyeddöntő Vladimír Vůjtek védenceitől, akiknek a&nbsp;hátralévő két mérkőzésen az oroszok vagy az amerikaiak ellen kellene pontokat szerezniük a&nbsp;továbbjutáshoz.</p>

A finnek kapujában némi meglepetésre nem az elmúlt meccseken 193 perces kapott gól nélküli sorozatot produkáló Rinne, hanem a fiatal Saros kapott helyet, de hamar megmutatkozott, hogy ő sem gyengébb kollégájánál. Az első két játékrész a kapusokról szólt: mindkét oldalon voltak helyzetek, de Laco és Saros mindent védett. Az első harmadban Hudáček gólt ütött, de botja magasabban volt, mint a felső kapuvas, így a találatot a bíró nem adta meg. A második harmadban a szlovákok 25 másodpercen át 5 a 3 ellen is játszottak, de nem tudták értékesíteni az emberelőnyt. Bližňák később egy jó kontrából egyedül vezethette a korongot a kapusra, de túlságosan kisodródott, így nem szerzett gólt.

A harmadik harmadban a finnek megtörték a szlovákok ellenállását: az 51. percben Donskoi ért bele Lindell lövésébe, s bár a játékvezető telefonált a videobírónak, a visszajátszásból egyértelműen látszott, hogy nem volt szó magas ütőről. A szlovákok próbáltak egyenlíteni, de az 56. percben Aaltonen gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, Komarov pedig az utolsó percben üres kapuba megadta a kegyelemdöfést a szlovákoknak.

A szlovák válogatott öt forduló után a csoport 5. helyén áll, 3 ponttal lemaradva a fehéroroszoktól. A negyeddöntőbe kerüléshez így legalább 3 pontot kellene szereznie vasárnap este Oroszország, vagy kedden este az USA ellen.

Finnország–Szlovákia 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Góllövők: Donskoi (51.), Aaltonen (56.), Komarov (60.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?