„Sohasem tippeltem!”

Július Šupler a 90-es évek közepén a szlovák jégkorong-válogatottal kiharcolta az A-csoportba jutást, majd a tengerentúlon edzősködött, s ott is megállta a helyét. Ezt követően a Sparta és a Trenčín kispadjára ült, tavaly nyáron pedig elvállalta a bajnok Slovan irányítását.

Július Šupler is korcsolyát húz az edzésekenVlado Gloss felvétele Nem volt könnyű helyzetben, hiszen az Extraliga rajtja előtt pontosan egy tucat hokis távozott a bajnokcsapatból. Ennek ellenére a szakvezetés a címvédést tűzte ki célul. Nem tartott attól, hogy az átalakított csapat elmarad majd a várakozástól?

Egy edzőnek ezzel is kell számolnia. A szakvezetőktől ígéretet kaptam, hogy menet közben erősítünk, s akkor sem lesznek türelmetlenek, ha netán sikertelenül szerepelnénk a pontvadászat elején. Ezért nem zavartak különösebben a váratlan vereségek.

Nem a legjobban rajtolt a Slovan, hiszen hazai jégen is be-becsúszott egy-egy meglepő vereség, s feltűnően sok gólt kapott a gárda...

A védelmet teljesen új hokisok alkották, akik, sajnos, nehezen lendültek bele; és a gyakori sérülések miatt mindig más-más összetételben szerepeltünk. A játékosok önbizalmát igencsak megtépázta az újonc Spišská Nová Ves otthonában elszenvedett vereség, valamint a Liptovský Mikuláš és a Žilina elleni hazai kudarc. Ha ezt a három, könnyűnek tűnő meccset megnyerjük, akkor most az élen állnánk.

Csalódott, hogy csak a negyedik helyen tanyázik a bajnok Slovan?

Nem, mert az erősen megfiatalított együttes – hetekkel ezelőtt – többre nem volt képes. Pavlas, Kapuš és Cíger leigazolása után már formába lendültünk, és helyenként tetszetősen hokiztunk. Az alapszakaszból még 11 forduló hátravan, tehát a nyolcpontos hátrány könnyen ledolgozható.

Most egyszerűen ellenállhatatlan a pozsonyi csapat: hét nap alatt négy kiütéses győzelmet aratott, s a gólaránya 23:1.

Örülök, hogy a fiúk élvezik a játékot, s a gólütés sem okoz problémát. De hangsúlyozom: a rájátszásban szeretnénk csúcsformában hokizni.

Elégedett a Kontinentális Kupában kiharcolt 5. helyezéssel?

Igen, elvégre kétszer nyertünk és csak egyszer szenvedtünk vereséget. Balszerencsénk volt, hogy mindjárt a nyitótalálkozón a mezőny legjobbjával, a Jokerit Helsinkivel mérkőz-tünk. Sajnos, a lebonyolítási forma nem nekünk kedvezett!

Apropó, lebonyolítás! Mi a véleménye az Extraliga menetrendjéről?

Lehetne jobb is, de nincs értelme tiltakozni, mert az illetékesek meg sem kérdezik az edzőket. Úgy is mindig az van, amit ők akarnak.

És a bajnokság színvonaláról?

Valamivel magasabb, mint egy évvel ezelőtt volt. Négy csapat is esélyes az elsőségre, ami azt jelenti, felettébb érdekes lesz a playoff. Szerintem Slovan–Zvolen döntőre kerül sor, amely után ismét mi ünnepelhetünk.

Visszatérne a válogatott kispadjára?

Ezt a fejezetet már régen lezártam. Meggyőződésem, hogy az edzőválasztásnál nem a szakembereké a döntő szó...

Gyakran jár a fogadóirodák közelében?

Értem a célzást. Sohasem tippeltem! A számsorsjátékot viszont harminc évvel ezelőtt kipróbáltam, de három sikertelen hét után befejezetem a športkázást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?