Slovan–DAC: kemény harc lesz

DAC

A második hely a tét vasárnap délután (15.20) a Slovan–DAC találkozón a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásában. A hétközi kupafordulót a Slovan sikerrel vette, a DAC kiesett, de egyik csapat edzője sem volt elégedett a látottakkal. A dunaszerdahelyieknek ráadásul hosszú ideig nélkülözniük kell a kupában kiállított Marin Ljubicicet.
 

Bosszantó hibák

„Ha a Slovan ellen ilyen hibákat fogunk csinálni, akkor biztosan kikapunk” – a DAC-ot irányító Marco Rossi keményen fogalmazott közvetlenül a nagyszombati Spartak elleni kupameccs után. A sárga-kékek végig egyenrangú ellenfelei voltak a bajnokság éllovasának, ám a végjátékban jött Zsivkovics érthetetlen hibája, amikor gyakorlatilag lefejelte Egho elé a labdát, és ezzel eldőlt a meccs. A Spartak végül 2:0-ra nyert, mert a kitámadó DAC-nak Egho másodszor is gólt tudott lőni.

„A jó játékosokat az különbözteti meg a kevésbé jóktól, hogy kevesebb ki nem kényszerített hibát vétenek – magyarázta Rossi. – A futballban vannak mindenféle hibák, olyanok is, amelyeket ki lehet javítani, és olyanok is, amelyeket sajnos nem.”

A DAC helyzetét nehezíti, hogy csapatkapitányát, Marin Ljubicicet is nélkülöznie kell. A csupaszív horvát középpályást a Spartak elleni meccs végén állították ki. Állt a játék, amikor az ellenfél játékosának arcába nyúlt, ezért négy hétre tiltották el. „Nagyon fog hiányozni, mert nem igazán válogathatunk középpályásokból” – ismerte el Rossi.
 

Kapcsolódó cikkünk

Ševela csalódott

A Slovan továbbjutott a kupában a II. ligás liptószentmiklósiak ellen, de a 4:3-as hazai győzelem után nem volt ok euforikus ünneplésre. „Hülyét csináltam magamból!” – dühöngött még a meccs után Martin Ševela, a pozsonyiak szakvezetője, aki nyolc helyen változtatott megszokott kezdőcsapatán, de a beállított játékosok nem tudtak élni az eséllyel. „Nem mondom, hogy mindannyiukban csalódtam, mert például Robo Vittek két gólt szerzett, gólpasszt adott, megmutatta, hogyan viselkedik egy igazi vezéregyéniség” – mondta Ševela, és nem tagadta, a meccs szünetében felemelte a hangját.

A DAC ellen hajtós, kemény meccset vár az égszínkékek csapatkapitánya, a válogatottba frissen behívott Boris Sekulič is: „A párharcok fogják jellemezni a meccset, így volt ez az előző két egymás elleni mérkőzésünkön is.”

A DAC augusztusban Pozsonyban 1:1-es döntetlent ért el, novemberben pedig az örökké emlékezetes főtribünavatón 2:1-re legyőzte az ősi riválist a MOL Arénában.

„Tavaly nyáron még nem volt ilyen erős csapatunk, mint most. Dunaszerdahelyen pedig nem játszottunk rosszul, csak a végjátékot rontottuk el” – jegyezte meg az előző meccsek kapcsán Sekulič.

Kapcsolódó cikkünk

Szervezetten játszani

Vasárnap valószínűleg nem a szép játék, hanem a küzdelem fog dominálni a pályán, amihez az időjárás is nagyban hozzájárulhat. Pozsonyban pénteken szakadt az eső, vasárnapra pedig havazást ígérnek.

„Ilyen körülmények között vélhetően az fog dönteni, melyik csapat harcol jobban – vélekedett Rossi. – Jobban kell akarnunk a győzelmet, keményebben kell küzdenünk, mint a Slovan. Nem hiszem, hogy a motivációval gond lesz, mert a Slovan ellen már önmagában motiváció játszani.”

A dunaszerdahelyiek ebben az évben még nem kaptak gólt a bajnokságban, a szervezett védekezés Pozsonyban is elengedhetetlen lesz számukra. Annál is inkább, mert Rossi lapunknak elmondta, a Slovant tartja a bajnokság legjobb csapatának. „Ha sorra vesszük az egyes játékosokat, kiderül, hogy a Slovannak van a legerősebb kerete. Gyakorlatilag 25 azonos szinten álló futballistájuk van. De ha szervezetten játszunk ellenünk, bármi megtörténhet” – bizakodott a DAC olasz trénere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?