Slama kiskorától húzóembernek készült

<p>A somorjai női kosárlabdacsapat 20 éves irányítója élvezi, hogy sokat játszhat, bár néha már érzi a fáradtságot. Az extraliga harmadik legjobb pontszerzőjét (meccsenként átlagban 16 pont) nagyon bántja a Cassovia elleni váratlan vereség (81:65).</p>

OROSKY TAMÁS

A somorjaiak fiatal csapata az idén egy pont híján nem fért be az első négy közé az extraliga alapszakasza után, így az alsóházban minden meccsen favoritnak számít. A hétvégén azonban az ŠBK beleszaladt egy zakóba (81:65) Kassán a Cassovia ellen.

„Nem vártuk, hogy vereséget szenvedünk, főleg nem ilyen arányban. Talán ott volt bennünk, hogy úgyis nyerünk, és nem készültünk fel eléggé, de ez így is szégyen – mondta lapunknak Slama Angelika, a somorjaiak irányítója, aki 20 évesen csapata egyik vezéreként gyakorlatilag végigjátssza a mérkőzéseket. – Annak azért örülök, hogy ennyit kosarazhatok, kiskorom óta ehhez szoktam hozzá. Valamikor már sok is, fárasztó, mert kevés idő jut a regenerációra.”

A csallóköziektől Zuzana Mračnová és Romana Vyňuchalová is hasonló cipőben jár, nem véletlenül vezeti utóbbi az extraliga legjobb pontszerzőinek listáját (18,4 pont mecscsenként), egy kevéssel megelőzve az ebben a mutatóban harmadik Slama Angelikát (16,17 pont/meccs). „Sajnos a tornatermünk átépítése miatt a pozsonyi hazai pálya nem az igazi, még ha páran el is jönnek minket megnézni Somorjáról. Az edzésekre is utazni kell, bár én itt járok főiskolára” – árulta el Slama.

Az ŠBK jelenleg saját nevelésű fiatalokkal pótolta az óév végén távozott két légióst, a svéd Holmqvistet és az amerikai Beynnont. „Leginkább a kosár alatt érezzük a hiányukat, mert Romana pihentetésekor egy alacsonyabb lánynak kell oda beállnia. A csapat nagyon megérezte az anyai örömök elé néző Suja Tímea távozását is, akit nehéz helyettesíteni, de azért igyekszem őt pótolni” – tette hozzá Slama.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?