Sima kölni győzelem Székesfehérváron, nem lesz csoportkörös a Vidi (FOTÓK)

VidiKöln

A MOL Fehérvár FC az Európa-konferencialiga-rájátszás visszavágóján hazai pályán próbálta megőrizni a Köln otthonában szerzett előnyét, de 0:3-as vereséget szenvedett, így nem jutott be a csoportkörbe.

A hazaiak vezetőedzője Michael Boris, ahogy az várható volt, védekező taktikával rukkolt elő, öt védővel küldte pályára csapatát. A német szurkolók látványos koreográfiával készültek a székesfehérvári mérkőzésre: vörösbe borult a kapu mögötti szektor, gyúltak a görögtüzek, egy feliratban pedig a modern foci ellen emeltek hangot a kölni fanatikusok.

Remek hangulat uralkodott a sóstói MOL Arénában, bár a vendég tábor tűnt hangosabbnak, Dárdai megindulásánál, majd két perccel később Bamgboye beadásánál alaposan rákezdtek a hazaiak is. Mi lett volna, ha a kölni tábor mellett a két sarokban nem hagynak egész szektorokat érthetetlenül üresen…

Az első lövést a vendégek jegyezték, de nem találtak kaput. A 10. percben Kainz szöglete után megszerezték a vezetést a kölniek, a jó beadásra még jobban érkezett Hübers és kiegyenlítette a Vidi Kölnben szerzett 2:1-es előnyét.

A következő helyzet Zivzivadze előtt adódhatott volna, de rosszul vette át a labdát, így nem tudott jó helyről lőni. A hazaiak nem tudtak támadásokat vezetni, amikor megszerezték a labdát azonnal Dárdait és Zivzivadzét keresték, de ezt könnyen kiismerték a németek és figyeltek a két játékosra. A középpályáról pedig az esetek többségében nem értek fel a társak, hogy szervezzék a játékot. A védekezés a meccs ezen szakaszában már jobban ment a fehérváriaknak, de benne volt a levegőben, hogy a kölniek mezőnyfölénye és aktív letámadása újabb gólt hoz majd. A 37. percben Kainz erős lövését öklözte a levegőbe Kovács, majd a védelem, nehezen ugyan, de tisztázott. A hazaiak egy szép szabadrúgáskombináció után kerültek helyzetbe, de Dárdai mellé bólintotta a középre visszafejelt labdát. A félidőben 0:1 állt az eredményjelzőn.

A vendégek villámrajtot vettek a szünet után. Azonnal szöglethez jutottak, ami után Skhiri a hosszú oldalon a kapuba vágta a lecsorgót. Továbbjutásra állt a Köln.

Galéria

A kölniek visszahúzódtak, a hazai csapat pedig igyekezett többet támadni, hogy ledolgozza hátrányát, ismét Dárdai volt a legaktívabb, de Bamgboye is megkavarta egyszer a németek bal oldalát. Komoly lehetőségig azonban nem jutott a Fehérvár egészen a 61. percig, amikor Dárdai ropppant harcosan ment a bal oldalon, középre adott, ahol Zivzivadze nem tudta a kapuba lőni a labdát. Schwabe kapus nagyot mentett. Ez után a mérkőzésen először, alaposan túlharsogták ellenfelüket a piros-kék szurkolók. A hangulat szempontjából igazi futballünnepet élhettek át, akik kilátogattak a meccsre. A 70. percben Zivzivadze lőtt 18-20 méterről, de újra a kapus nyerte kettejük párharcát.

A 82. perc végén Dietz mindent eldönthetett volna, de nagy helyzetben fölé lőtt. Ekkor már komolyabb kockázatot vállalt a székesfehérváriak szakmai stábja, hiszen a védő Shabanov helyére a támadó Lednevet cserélték be. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Thielmann is megadhatta volna a kegyelemdöfést de a kapu torkából Bumba mentett. Az utolsó percben a Köln edzője, Steffen Baumgart túl hevesen reklamált, így elküldte őt a kispadtól a török bíró. A hosszabbításban Thielmann ment el szépen a bal oldalon, középre adott, ahol Schindler remekül érkezett és végleg eldöntötte a továbbjutást, 0:3.

A Köln a hazai vereség után esélyeshez méltó játékkal rukkolt elő Székesfehérváron és megérdemelten, 4:2-es összesítéssel jutott be az Európa-konferencialiga csoportkörébe.

Érdekes

Fehérvár FC–1. FC Köln 0:3 (0:1)

Gólszerzők: Hübers (10.), Skhiri (46.), Schindler (94.)

Játékvezető: Palabiyik (török)
Sárga lap: Zivzivadze, Heister, Lednev, ill. Ljubicic, Kilian, Hector, Schindler

Fehérvár: Kovács–Négo, Larsen, Stopira, Shabanov (82. Lednev), Hangya (46. Heister)–Bamgboye (63. Kodro), Rúben Pinto (63. Bumba), Fiola, Dárdai–Zivzivadze

Köln: Schwabe–Schmitz (66. Ahizibue), Kilian, Hübers, Pedersen (81. Schindler)–Martel, Skhiri–Maina (66. Thielmann), Ljubicic (55. Olesen), Kainz (66. Hector)–Dietz

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?