Az olasz újságírók is megtapsolták a köbölkúti edzőt

HornyákZsolt.Fiorentina

A Puskás Akadémia hatalmas csatában maradt alul a Fiorentina ellen a Konferencialiga selejtezőjében. A találkozó után Hornyák Zsolt értékelte a látottakat.

A felcsúti csapat 1:1-es rendes játékidő után büntetőkkel szenvedett 5:4-es vereséget a Fiorentina ellen, így nem jutott be a főtáblára. A játékosok egy kivételével roppant magabiztosak voltak a tizenegyespárbajban, a 4. hazai lövő, a csapatkapitányi karszalagot beállása után átvevő Szolnoki kísérletét De Gea szépen védte, ez pedig döntőnek bizonyult. A vendégek úgy örültek, mintha már a főtábláról jutottak volna tovább, Raffaele Palladino a meccs utáni sajtótájékoztatón el is mondta, hogy nem szokott a szurkolók elé vonulni, de egy ilyen nehezen kiharcolt továbbjutás után őt is elragadták az érzelmei és a drukkerekkel együtt ünnepelt.

„A jobbik csapat maradt alul. Megérdemeltük volna a továbbjutást. Százhúz percig domináltunk a Serie A-s Fiorentina ellen. Nagy helyzeteket hagytunk ki az első és második félidőben is, Puljic ziccere hatalmas volt. A végén a szerencse döntött, sajnos mi kihagytunk egy tizenegyest. Ezt szeretném látni a következő meccseken is, ezt elmondtam a csapatnak is. Ez ma taktika és hozzáállás kérdése volt, úgy, mint egy héttel ezelőtt is – kezdte az értékelést a Puskás köbölkúti edzője, Hornyák Zsolt a lefújás után, akiben ugyan szemmel láthatóan dolgozott még az adrenalin, de türelmesen válaszolt az újságírók kérdésére. – Csalódott vagyok, de meg szeretném köszönni a csapatomnak a mérkőzést. Döntő lehetett volna, ha mi kerülünk előnybe az első félidőben, akkor lehet meg tudtunk volna nyerni a meccset. Az 5 védős rendszernek megvannak a gyengéi, ezt mi megtaláltuk már a magyar csapatok ellen is a múltban és most is. Tudtunk dominálni, ha leolvasod azt, amit az ellenfél játszik, akkor fel tudsz készülni. Ugyan azt játszottuk mint az első mérkőzésen, magas letámadással, ha pedig a mi szélsőink jól veszik fel a területeket, és jól vették fel, akkor veszélyesebbek tudunk lenni. Jó taktikával álltunk fel” – tette hozzá a szakember, akit az olasz újságírók is megtapsoltak a sajtótájékoztató végén.

Hornyák lapunknak elmondta, hogy a hosszabbítás előtt már inkább csak a regenerációval és a játékosok lelkével foglalkoztak, és nem a taktika került előtérbe. Ahhoz pedig nem is kellett nagyon hozzányúlni, hiszen valóban felnőtt az olasz élvonalbeli ellenfeléhez a Puskás. Sőt...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?