Sikeres volt a főpróba

Egyetlen magyarként Székely Ferenc lesz majd ott a labdarúgó-világbajnokság mezőnyében, igaz, nem játékosként, hanem játékvezető-asszisztensként (magyarul partjelzőként).

Egyetlen magyarként Székely Ferenc lesz majd ott a labdarúgó-világbajnokság mezőnyében, igaz, nem játékosként, hanem játékvezető-asszisztensként (magyarul partjelzőként). Ennek megfelelően szinte természetes volt, hogy az UEFA a vb-résztvevő játékvezetőkre és partjelzőkre bízta (bízza) a kontinens legrangosabb meccseit. ĺgy fordulhatott elő, hogy Székely Ferenc volt az egyik partjelzője a kedd esti Bayern München-Real Madrid BL-mérkőzést dirigáló Hugh Dallasnak.A meccs végén ön egy pillanat alatt főszereplő lett. Mi is történt ott Hierro és Effenberg között?

A két játékos egy kicsit összeakaszkodott, a játékvezető viszont nem látta az esetet, és tőlem kért segítséget. Kijött hozzám, megkérdezte, hogy mi történt, én pedig elmondtam, hogy kifelé jár a szabadrúgás. Még utána is visszakérdezett, hogy kell-e sárga vagy piros lapot adnia, de mondtam, hogy nem. Ez a kis affér is jelezte, hogy óriási volt a feszültség a játékosok között. Ott, a helyszínen ebből mit lehetett érezni?

Tényleg nagy volt a feszültség, de hát a tét is óriási. Ennek ellenére mindkét csapat játékosai úriemberként viselkedtek a meccs előtt, alatt és utána is. Ők valódi profik, intelligens emberek.

Összességében nyilván nagy élmény volt részt venni ezen a mérkőzésen. Ez bizony így van, még ha játékvezetői szemmel nehéz volt is a feladat. Kemény, nagy iramú, de fantasztikus hangulatú meccs volt. És az ön számára sikeres is.

Ezt nekem nem tisztem megítélni. Mindenesetre a meccset követően kaptam rengeteg gratuláló sms-t, és az is nagyon jól esett, hogy három kollégám, Vágner László, Huták Antal és Piller Sándor a helyszínre is elutazott a találkozó miatt. A világbajnokságon is előfordulhat, hogy Hugh Dallassal vezet együtt?

Tulajdonképpen igen, hiszen engem az A-, B-, C-, D-csoportokhoz osztottak be Koreába, ahol Dallas is ott lesz, mellette vezetőbíróként ugyanitt várja a feladatot Andres Frisk, Urs Meier, Melo Pereira, Jan Wegereff, Kyros Vassaras és Ľuboš Micheľ is. Közülük bárkivel vezethetek majd. Az kétségtelen, hogy szakmailag Európában a csúcsbírók közé kell tartoznia annak, aki BL-meccseken, a negyeddöntőben közreműködhet. Anyagilag mindez a csúcsközeli állapot mit jelent?

A bírók napidíja a BL-ben hétszázötven svájci frank, és négyszázötven a – rossz szóval élve – meccspénz. Emellett évente egyszer kapunk ezer frankot, amolyan prémiumként. Ennyi. Ám sokkal, de sokkal többet jelent az, hogy ilyen nagy meccseken közreműködhetünk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?