Siegl a Sparta skalpját akarja

<p>A prágai Sparta a labdarúgó Európa Liga I csoportjának ma esti negyedik fordulójában az eddig pont és rúgott gól nélkül álló pozsonyi Slovant látja vendégül. A papírforma biztos hazai sikert ígér, de az égszínkékek fogadkoznak, hogy megtörik a rossz sorozatot.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Két hete a szurkolói rendbontásokkal tarkított, negyven percre megszakított pozsonyi meccsen a Sparta 3:0-s győzelmet aratott. Most is a prágai csapat a favorit, amely a jelenlegi szezonban 17 gólt szerezve mind a négy hazai kupameccsét megnyerte (Levadia Tallinn 7:0, Malmö 4:2, Zwolle 3:1, Young Boys 3:1).

Jól sikerült a Slovan főpróbája, vasárnap 3:0-ra legyőzte a kassai csapatot. A megszokottnál korábban, már kedden útra keltek a két Sparta-ikon, Jozef Chovanec és Horst Siegl irányította égszínkékek, akik eddig három vereséget könyveltek el az Európa Ligában: Young Boys 0:5, Napoli 0:2, Sparta 0:3.

„Futballünnepnek számít ez a meccs, a játékosoknak pedig kihívás. Nagyon rosszul állunk a tabellán, legfőbb ideje lenne pontokat szerezni. Személy szerint én a Sparta skalpját akarom – olvasható Horst Siegl másodedző nyilatkozata a Slovan honlapján. – Várhatóan telt ház lesz, futballistáink fogadkoznak, hogy visszavágnak a pozsonyi vereségért.”

Több pozsonyi játékos sérüléssel bajlódik, ám Žofčák és Čikoš várhatóan pályára léphet, Gorosito viszont még nem jött rendbe. Róbert Vittek is a csapattal tartott, a rutinos csatár a napokban tért vissza amerikai gyógykezeléséről. Vitteknek ugyan lejárt a szerződése a Slovannál, ám szerepel az EL-keretben, viszont erre a meccsre nem nevezték.

Az égszínkékeket ezer szurkoló kíséri el a cseh fővárosba, valamennyien névre szóló jegyet kaptak, csak személyi igazolványuk felmutatása után engedik be őket a stadionba.

Pilsenben a Sparta kétgólos vereséggel hangolt a mai derbire. „Tovább akarunk jutni, ehhez odahaza is le kell győznünk a Slovant. Jó és eredményes játékkal szeretnénk feledtetni a pilseni kudarcot” – nyilatkozta a Sparta weboldalának Lukáš Vácha, a prágaiak válogatott középpályása.

Michal Breznaník, Josef Hušbauer, Martin Nešpor és Patrik Schick sérülés miatt nem szerepelhet a cseh bajnokcsapatban.

Rizikós mérkőzés lévén komoly biztonsági intézkedések előzik meg a találkozót. A cseh szervezők bíznak benne, hogy rendbontás nélkül ér véget a cseh–szlovák derbi. „A klub mindent elkövet, hogy ne legyen semmi probléma. A stadionban kellő számú rendező és biztonsági ember lesz” – jelentette ki Ondřej Kasík, a Sparta sajtófőnöke, aki figyelmeztette a drukkereket, hogy ma már nem lehet belépőt venni.

A 21.05-kor kezdődő mérkőzést az orosz Alekszej Jeszkov vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?