Serena: „Őrült vagyok”

<p>New York. Az amerikai világelső Serena Williams nyerte a tenisz US Open női egyesét, miután a döntőben 6:3, 6:3-ra verte a dán Caroline Wozniackit.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Minden teniszezőnek vannak hullámvölgyei, de Serena az Serena. Amit ő művel, ahhoz nem kell kommentár. Istenem, ő még mindig annyira jó” – mondta a friss tornagyőztesről az ötszörös Grand Slam-bajnok Martina Hingis. A svájci játékos 15 éve kikapott amerikai vetélytársától a US Open fináléjában, s jelenleg már csak párosban indul egy-egy tornán (New Yorkban most a döntőig jutottak Flavia Pennettával), a 33. születésnapját nemsokára ünneplő Serena Williams viszont fáradhatatlanul gyűjti a serlegeket.

A US Openen aratott hatodik diadalával már a 18. GS-trófeáját szerezte meg, amivel behozta az örökranglista második helyén álló honfitársait, Chris Evertet és Martina Navratilovát, s már csak a legendás német Steffi Graf (22) előzi meg. „Nagy érzelmek kavarognak bennem. Az első Grand Slam-tornát itt szereztem meg 18 évesen, és nagyon örülök, hogy a 18. sikerem is éppen New Yorkban született. Gyerekként csak egy teniszütőm volt, és nem is álmodtam róla, hogy ilyen legendákkal fognak egy lapon emlegetni” – nyilatkozta Serena.

Pedig úgy tűnt, idén nem lesz szerencséje a Grand Slam-tornákkal, az Australian Openen, Párizsban és Londonban sem jutott be még a negyeddöntőbe sem. A szezon végén, a kemény pályákon rendezett viadalokon azonban magára talált a fiatalabbik Williams-lány, Stanfordban és Cincinnatiben is győzött, a US Openen pedig ellentmondást nem tűrve söpört végig a mezőnyön: hét ellenfele közül senki se tudott három játéknál többet szerezni ellene egy-egy szettben.

„Nem hittem volna, hogy idén Grand Slam-tornát nyerek, hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadatott nekem. Már a következő évre készültem, ezt az esztendőt próbáltam a hátam mögött hagyni” – ismerte el Serena.

„Ha a saját játékát tudja játszani, nem sok mindent tehetünk. Számomra is nagy inspirációt jelent – jegyezte meg a legyőzött finalista Wozniacki, aki így továbbra is vár első GS-serlegére. – A teniszben nem elég a sikerhez a tehetség, Serena is mindennap keményen edz. A Grand Slameken pedig maximális teljesítményre képes, kihasználva a fő fegyverének számító jó adogatását.”

S ezt a rajongók továbbra is élvezhetik, a világranglista megingathatatlan vezetője ugyanis változatlan motivációval készül a következő tornákra. „Még mindig olyan érzésem van, hogy sok nagy dolog vár rám, de a 22 GS-győzelemre nem gondolok. A legközelebbi szám érdekel, az pedig a 19. Gyakran és keményen tréningezek, és soha nem akarom ezt abbahagyni. Néha kérdezem is az edzőmet, hogy ez normális-e, ő pedig azt feleli, hogy nem, hogy alighanem őrült vagyok” – tette hozzá mosolyogva Serena Williams. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?