Sepp Blatter lemondott

ÖSSZEÁLLÍTÁSZürich. Lemondott Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) napokban újraválasztott elnöke.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Zürich. Lemondott Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) napokban újraválasztott elnöke. A sportvezető tegnap délutáni zürichi sajtótájékoztatóján bejelentette, nem marad a szervezet élén.

A sajtótájékoztatót kedd délután hirdette meg a FIFA, az előkészületek viharosak voltak, csúszott a kezdés, és a döntését meghozó sportvezető nem is beszélt sokáig, bejelentése és rövid indoklása csupán néhány percet vett igénybe.

Blatter elmondta, a közelmúltban alaposan átgondolta az elnökségét, valamint azt a negyven esztendőt, amit a FIFA kötelékében töltött el. Úgy vélte, a szervezet és az általa imádott futball jövőjét szolgálja, ha újból elnöknek jelölteti magát, és a sportágra váró újabb kihívások megválaszolásában részt vesz.

„Habár a választásra jogosultak újabb mandátummal bíztak meg, nem érzem, hogy mögöttem állna a teljes futballvilág – a játékosok, a klubok, a szurkolók, vagyis mindazok, akik ugyanúgy együtt lélegeznek a sportággal, ahogyan mi is a FIFA-ban... Ez az oka annak, hogy rendkívüli kongresszust hívok össze a lehető legrövidebb időn belül, amelyen majd megválasztják az utódomat” – mondta a svájci sportdiplomata.

Blatter távozása nem azonnali, ugyanis az elnökválasztó kongresszust várhatóan december és jövő március között rendezik majd meg.

Blatter egyértelműsítette, a következő elnökválasztáson nem jelöltei magát.

Sepp Blattert múlt pénteken választották meg ötödik ciklusára. A tisztújító kongresszuson Ali bin al-Husszein jordán herceg volt a kihívója, aki az első kör után visszalépett, miután csak 73 voksot kapott, míg Blatter 133-at.

A választás előtt két nappal Zürichben hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?