„Senki sem lett milliomos a Ligetben!”

Pozsony. Vladimír Weiss, a ligetiek egykori gólerős csatára másodszor lett a Petržalka vezetőedzője. Három évvel ezelőtt gyengén szerepeltek védencei, ezért idő előtt kellett távoznia. Dušan Galis váltotta őt, aki eleinte sikert sikerre halmozott, majd a csapat elindult lefelé azon a bizonyos lejtőn.

Pozsony. Vladimír Weiss, a ligetiek egykori gólerős csatára másodszor lett a Petržalka vezetőedzője. Három évvel ezelőtt gyengén szerepeltek védencei, ezért idő előtt kellett távoznia. Dušan Galis váltotta őt, aki eleinte sikert sikerre halmozott, majd a csapat elindult lefelé azon a bizonyos lejtőn. Májusban aztán újra Weissnek szavazott bizalmat az Artmedia-vezérkar.Sokan azt mondják, a kulisszák mögött mindent megbeszélsz Dušan Galisszal...

Ez téves információ, határozottan cáfolom a hírt. Az viszont igaz, hogy régóta barátkozunk, de a jelenlegi csapat ügyes-bajos dolgairól nem tárgyalunk.Változtattál valamit a korábbi taktikán?

Természetesen, minden alapozásnak új elemeket kell tartalmaznia. Annál is inkább, mert a mostani nyári felkészülés meglepően rövid, csak egyhónapos volt. Az is nehezítette a dolgunkat, hogy csupán egy hetet pihenhettek a futballisták. Ezt mind figyelembe kellett venni az edzésterv elkészítésénél. Majd az első két-három forduló után elválik, módosult-e a játékfelfogásunk.Mitől tartasz leginkább?

Az alapozási idő rövidsége miatt nehezen lendültünk formába. Jobbára védekező felfogásban futballoztunk, egyszer sem kaptunk ki az előkészületi meccseken, de viszont nyernünk sem sikerült. Bevallom őszintén, nagyon félek a vereségtől, mert a balsiker megtépázza a játékosok önbizalmát. A tavaszi idényben például katasztrofálisan rajtoltunk, nem és nem tudtunk nyerni. A kezdeti fiaskók után szinte remegő lábakkal mentek ki a pályára a fiúk. Ha megnyerjük az első két meccset, akkor ott lettünk volna a dobogón. De hát ez már a múlt...És a jelen? Milyen is a mostani Petržalka?

Én azt hiszem, sokkal jobb eredményekre képes, mint a legutóbbi pontvadászatban. Elsősorban azt szeretném, ha taktikusabban futballoznánk és visszacsalogatnánk a nézőket a lelátókra.Csak minimális változások történtek a keretben. Miért?

Nem mindig a gyakori játékoscsere a legszerencsésebb megoldás. Ševinskýt azért igazoltuk le a Bohemiansból, mert kitűnően fejel, Suchánek pedig jól cselez és meglehetősen gyors. Velük kiegészülve sokkal ütőképesebb lehet a csapat.Igencsak elégedetlen voltál a két argentin idegenlégióssal, mégis mindketten ott vannak a 23-as keretben...

Ha egy külföldi játékos nem nyújt jobb teljesítményt, mint a hazai, akkor semmi keresnivalója sincs a csapatban. Rato és Lopez semmi különöset sem produkált, ezért -–több mint valószínű – megválunk tőlük.Három, pontosabban négy kapusa is van a Petržžlka együttesének. Ki véd majd a kassai idénynyitón?

Azt csak a meccs napján döntöm el. Čobej, Lipčák és Jánoš is nagyon igyekezett az edzőmeccseken. Holecot inkább a zalaegerszegi szerződés (a ZTE vezetői már döntöttek: nem igazolják le! – a szerk. megj.) foglalkoztatta.A szakvezetés nem említette a bajnoki címet?

Nem, még viccből sem! Fél évvel ezelőtt, amikor ott tanyáztunk az élmezőnyben, akkor sem volt szó az elsőségről. A szurkolók viszont annál többet beszéltek róla. Talán ezért is játszottunk olyan görcsösen.A jól értesültek szerint tavaly, f#leg az őszi szezonban szép kis összeget kerestek a ligeti csapat játékosai...

Határozottan kijelentem: senki sem lett milliomos a Ligetben! Azt viszont elismerem, hogy vannak olyan játékosok a Szuperligában, akik meglepően sok pénzt vágtak zsebre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?