Semmiről sem döntő döntetlen Londonban és Amszterdamban

Milánó/Barcelona/London/Am-szterdam. Csak az FC Barcelona biztos továbblépő a labdarúgó BL A-csoportjából, a B-csoportban még mind a négy együttesnek van esélye arra, hogy megszerezze a negyeddöntőbe jutással egyenértékű első két hely valamelyikét.

Milánó/Barcelona/London/Am-szterdam. Csak az FC Barcelona biztos továbblépő a labdarúgó BL A-csoportjából, a B-csoportban még mind a négy együttesnek van esélye arra, hogy megszerezze a negyeddöntőbe jutással egyenértékű első két hely valamelyikét.

A-CSOPORT

Sir Bobby Robson szerint csapatának, a Newcastle Unitednak minimálisra csökkent a továbbjutási esélye, miután döntetlent ért el Milánóban. A második helyért ádáz küzdelmet vívó két együttessel szemben az FC Barcelona máris a nyolc között van, miután könnyedén legyőzte a pont nélküli Bayer Leverkusent. – Nem hiszem, hogy az utolsó fordulóban a németek megverhetik az Intert, de minden megtörténhet. Természetesen amíg minimális esélyünk van, addig küzdünk – nyilatkozott Robson, aki különösen a szünet után gyorsan bekapott gól miatt bosszankodott: – A második félidő eleje tragikus volt számunkra, ugyanis Vieri találata hihetetlen lendületet adott a hazaiaknak. Feldobta őket, amit újabb vezető találatunkkal sem tudtunk megtörni.

Kollégája az argentin Hector Cúper annak ellenére elégedetten állt az újságírók elé a találkozót követően – Kétszer álltunk fel vert helyzetből, ami mindennél többet mond, sőt egy kis szerencsével akár nyerhettünk volna. Előnyben vagyunk az angolokkal szemben, s ez elég lesz a továbblépéshez, ugyanis győzni fogunk Leverkusenben.

Amennyiben nem így lenne, akkor a továbbjutást jelentő második hely megszerzéséhez az angoloknak otthonukban mindenképpen győzniük kell a Barcelona ellen.

A megerőltetés nélkül diadalmaskodó spanyolok trénere, Radomir Antic tökéletesen elégedett volt csapata produkciójával, sőt már az egész BL megnyeréséről elmélkedett: – Az eddigi teljesítményünkkel, csakúgy mint a mostani könnyed játékkal, tiszteletet vívtunk ki magunknak, s ez elengedhetetlen a végső sikerhez, amire meg is van minden esélyünk. Nagyon elégedett vagyok, hiszen tartalékosan játszottunk, de ezt nem igazán lehetett észrevenni.

Thomas Hörster, a német edző már korábban jelezte, hogy együttesének a bajnokság sokkal fontosabb a BL-nél, most reményt keltőnek nevezte játékosai produkcióját: – Az első húsz percben nagyon jó dolgokat mutattunk be, a gólszerzésre is nyílt alkalmunk, de nem éltünk a lehetőségeinkkel, amiért súlyos árat fizettünk. Ha a kvartettben az Inter és Newcastle között pontegyenlőség alakulna ki, akkor a továbbjutást az egymás elleni eredmények döntik el, s ez az olaszoknak kedvezne: a milánói 2:2-vel szemben ugyanis Angliában 4:1-re győztek.

B-CSOPORT

Az 5. fordulóban Londonban és Amszterdamban is semmiről sem döntő döntetlen született. Az Arsenal hazai pályán nem bírt az AS Romával, pedig a vendégek Francesco Totti kiállítása miatt a 22. perctől emberhátrányban futballoztak, de Antonio Cassano révén mégis sikerült pontot menteniük. – Hihetetlen milyen teljesítményt nyújtottak a játékosaim. Végre sikerült megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek. A piros lap után is bátran támadtunk, s ennek köszönhetően sikerült egyenlíteni, sőt hét perccel a vége előtt Montella százszázalékos helyzetet hagyott ki, így akár csalódott is lehetnék – áradozott csapatáról Capello, az olaszok vezetőedzője.

A másik oldalon érthetően nagyon csalódottan nyilatkozott Arsene Wenger, a londoni együttes szakvezetője: – Mi irányítottunk, az ellenfél vezéregyéniségét kiállították és mégsem tudtunk nyerni. Rengeteg gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, de egy kivételével mind ki is hagytuk őket. Ráadásul a sors igazságtalansága folytán a végén majdnem vereséget szenvedtünk – kesergett a francia edző.

A kvartett másik összecsapásán szintén egy-egy ponttal gazdagodott az Ajax Amsterdam és az FC Valencia, a döntetlen egyiküknek sem volt túl jó, ám a hazaiak mestere, Ronald Koeman mégis elégedett volt futballistáival: – Ez volt az eddigi legjobb meccsünk ebben az idényben. A második félidőben fantasztikusan játszottunk és akár a győzelmet is megszerezhettük volna.

Érdekes, de a mérsékelt teljesítményt nyújtó FC Valencia trénere, Rafael Benitez sem szomorkodott. – Örülhetünk az eredménynek, ugyanis így a saját kezünkben maradt a sorsunk és ez volt a célunk.

A csoportból még bármelyik együttes bejuthat a negyeddöntőbe, sőt – az AS Roma kivételével – nem kell figyelniük majd a másik találkozó eredményére sem a záró fordulóban. Az Arsenal és az Ajax nem kaphat ki, míg a Valenciának nyernie kell, ha versenyben akar maradni. Az olaszok akkor kerülnek a legjobb nyolc közé, ha győznek és az Arsenal pontot szerez a spanyolok otthonában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?