Sem Inter, sem Ajax

Nagy meglepetésre sem az Ajax, sem az Inter, sem pedig a Lazio Roma nem jutott tovább a BL csoportköréből, s csak az utolsó fordulóban harcolta ki a továbbjutást az Arsenal és a Bayern München, amely csak büntetőből lőtt góllal tudta legyőzni az Anderlechtet.

Hiába nyert az Eindhoven a La Coruna ellen, az egymás elleni meccsek alapján mégis a spanyolok jutottak a nyolcaddöntőbe. A képen Diego Tristant (középen), a Deportivo csatárát az eindhoveni Wilfred Bouma és Jan Vennegor fogja közre.ČTK/AP-felvételA bajorok gyakorlatilag ki-ki mérkőzésen fogadták a belgákat, s végül a holland Roy Makaay 11-es góljával győztek. „Ma este Oliver Kahn bebizonyította, hogy még mindig ő a világ legjobb kapusa. Szinte el se hittem, amikor az utolsó percben hárította Jascsuk lövését. Ma este éveket öregedtem” – mondta Ottmar Hitzfeld, a müncheniek vezetőedzője. „Belgium egy kis ország és sajnos, ez a realitás”– nyilatkozta többértelműen a vendégek mestere, Hugo Broos. A csoport másik mérkőzésén az Olympique Lyon egy hasonlóan kiélezett mérkőzésen verte a Celtic Glasgow együttesét. Martin O Neill, a vendégek szakvezetője Urs Meier játékvezetőt okolta a kiesésért, mivel a bíró szerinte jogtalan büntetőt adott meg a franciáknak a 86. percben, amikor a skótok védője, Bobo Balde a 16-oson belül kézzel ért a labdához. „Nem volt 11-es. Még a francia játékosok is meglepődtek az ítéleten. Egyszerűen nem hiszem el.”

Csak az UEFA Kupában folytatja az Inter, pedig a kék-feketék pazarul kezdték a sorozatot: idegenben 3:0-ra megverték az Arsenalt. Szerdán az ukrán fővárosban a Dinamo Kijev ellen csak egy döntetlenre futotta a tavalyi elődöntős erejéből. Az Arsenal könnyedén nyert a Lokomotiv ellen, de mindkét együttes örülhetett a lefújáskor, mivel az oroszok a kedvező kijevi eredmény miatt a vereségük ellenére továbbjutottak. „A pénteki sorsoláson a Chelsea-t szeretnénk kapni, mert a londoni klub tulajdonosa honfitársunk, Roman Abramovics” – mondta Jurij Sziomin, a moszkvaiak szakvezetője.

A holland PSV Eindhovennek három góllal kellett volna legyőznie a Deportivo La Corunát, s az 59. percben már két góllal vezettek a hazaiak, ám Albert Luque és Walter Pandiani találatai összetörték a hollandok továbbjutási álmait, igaz, egy túlórában szerzett góllal végül kikaptak a spanyolok.

A D csoportban a Juventus tartalékos felállásban is elszórakozott az Olimpiakosz Pireusszal, a baszk San Sebastiannak pedig az 1:1-es döntetlen elég volt a továbbjutáshoz – ezzel csak a spanyolok mondhatják el magukról, hogy mind a négy képviselőjük továbbjutott. (mti, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?