Sebestyén Júlia Európa-bajnoki bronzérmes magyar műkorcsolyázóval

Második helyen végzett az ukrán Galina Manjacsenko mögött a hétvégi pozsonyi Ondrej Nepela Emlékversenyen. Elégedett a teljesítményével?
Ez volt a szezon első versenye, a világbajnokság óta nem indultam sehol, de azt hiszem, elégedett lehetek.

Második helyen végzett az ukrán Galina Manjacsenko mögött a hétvégi pozsonyi Ondrej Nepela Emlékversenyen. Elégedett a teljesítményével?

Ez volt a szezon első versenye, a világbajnokság óta nem indultam sehol, de azt hiszem, elégedett lehetek. Sajnos, a rövidprogramban hibáztam, de ez valószínűleg annak tudható be, hogy az idény első eseményén az ember egy picit jobban izgul a kelleténél. Viszont a kűr nagyon jól sikerült, többen is megdicsérték, és remélem, a továbbiakban ez csak jobb lesz.

Hol áll rajthoz legközelebb?

Most két Világ Kupa-verseny vár rám, Kanadában és Franciaországban, majd a magyar bajnokság következik, s február elején a budapesti Európa-bajnokság.

Hazai közönség előtt milyen eredményt szeretne elérni?

Sosem helyezésben gondolkodom, mindig teljesítményben. Szeretnék minél jobban futni, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

A legutóbbi kontinensviadalon Malmőben bronzérmet szerzett. Változott azóta az élete?

Most már azért többen megismernek az utcán, de más tekintetben nem sokat változott az életem. Ugyanúgy dolgozom, készülök a következő versenyekre, s remélem, hogy még jobb eredményekkel tudom majd a közönséget, meg magamat is megörvendeztetni.

Együtt dolgozik az olimpiai bajnok Jagugyin koreográfusával, Nyikolaj Morozovval is.

Második éve tart az együttműködésünk, s azt hiszem, közös munkánk nagy pluszt jelent számomra. Nagyon szeretem a programjait, úgy érzem, igazán eltalálta az egyéniségemet, s a hozzám illő programot készítette el. A mindennapokban az a feladatom, hogy ezt tökéletesítsem, s a versenyeken úgy mutassam be, ahogy ők is szeretnék.

Van példaképe?

Többet is említhetnék, például Kristi Yamaguchit a korcsolyázásával vagy Midori Itót az ugrásaival. Őket lehet követni. De mindig igyekszem mindenkiben a legjobbat meglátni, és saját magam is a lehető legjobbat nyújtani.

A mai mezőnyben kit tart a legjobbnak?

Michelle Kwan kiemelkedik a többiek közül, hiszen már évek óta képes első, második helyen végezni. Ez nagy teljesítmény, hiszen mindig vannak újak, akik egy-két évig nagyon jók, de aztán eltűnnek. Michelle azonban már hosszú évek óta képes ott lenni az élvonalban és bizonyítani. Ez mindenképpen elismerésre méltó! (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?