Schumi hatodszor világbajnok

Szuzuka. Káprázatos izgalmakat hozott a Forma–1-es idény utolsó, japán futama, amelyet a hibátlanul vezető Rubens Barrichello nyert meg. Kimi Räikkönennek a 2. hely jutott mind Szuzukában, mind a vb-összetettben. Michael Schumacher hatalmasat küzdve egyetlen pontot szerzett, ám ez is elegendő volt számára ahhoz, hogy hatodszor is világbajnok legyen.

Ők voltak a szuzukai Japán Nagydíj főszereplői: Michael Schumacher (jobbra) és Rubens Barrichello. Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke (balra) is nagyon boldog voltReuters-felvételMichael Schumacher tán még mindig nem fogta fel, milyen fantasztikus tettet vitt véghez: megszerezte a nyolcadik helyet a szuzukai Japán Nagydíjon, így pályafutása során hatodszor is világbajnok lett. Előtte senki nem volt erre képes, a legendás Juan Manuel Fangio is „csak” öt végső elsőséget szerzett. Immáron Michael Schumacher a listavezető, így talán nem túlzás kijelenteni: a sportág valaha volt legjobb pilótája, egyszersmind legenda lett.

Pedig volt olyan periódusa a futamnak, amikor úgy nézett ki, Kimi Räikkönen ír sporttörténelmet. A finn vezetett a Japán Nagydíjon, Schumacher pedig a mezőny hátsó felében szerénykedett: köszönhette mindezt egyrészt a szombati időmérőn lezúduló esőnek, másrészt Szato Takumának, aki hazai közönség előtt versenyezve nem volt tekintettel arra, hogy ki autózik mögötte, így lazán becsukta a kaput a ferraris előtt, aki ennek köszönhetően már az első körökben mehetett a boxba vezetőszárny-cserére. Az utolsó helyre esett vissza, s innen tornázta fel magát a nyolcadikra. Hatalmasat küzdött, úgyhogy már csak ezért is megérdemli a világbajnoki címet, no és persze arról sem szabad elfeledkezni, hogy idén hat futamot nyert meg, míg egyetlen riválisa, Kimi Räikkönen csak egyet. Aki mellesleg akkor sem lehetett volna világbajnok, ha Schumacher esetleg nem szerez pontot, az első helyen ugyanis parádés teljesítményt nyújtva a maranellóiak másodhegedűse, Rubens Barrichello végzett. A brazil csak egyetlenegyszer, az első körben hibázott Szuzukában, azt leszámítva végig azt csinálta, amit megkövetelt tőle a haza, azaz a Ferrari. A sikernek (és Montoya gyors kiesésének) köszönhetően a gárda zsinórban ötödször zárt a konstruktőri pontvadászat élén, úgyhogy érthető volt az olaszok öröme: Schumacher, Barrichello és Jean Todt csapatfőnök a leintés után összeölelkezve ünnepelte a diadalt.

NYILATKOZATOK

MICHAEL SCHUMACHER: „Hallatlanul kemény és rendkívül izgalmas küzdelem volt. Az utolsó pillanatig óriási harc folyt a győzelemért, s még most sem tudom elhinni, hogy sikerült megszereznem a hatodik világbajnoki címemet. A Ferrari-csapat óriási munkát végzett, Rubens és jómagam csodálatosan felkészített autót kaptunk. Kissé zűrös volt a verseny: mindjárt az elején egy koccanás miatt leszakadt az első vezetőszárnyam, s azonnal a boxba kellett hajtanom, ami azt jelentette, hogy csak a mezőny hátsó feléből folytathattam. A végén pedig da Mattával és Ralffal volt egy-egy kisebb összetűzésem, de ezeket is megúsztam. Nagyon sokat köszönhetek Rubensnek, s gratulálok a győzelméhez, de nem bízhattam egyedül benne: nekem is harcolnom kellett a pontért.”

RUBENS BARRICHELLO: „Remek munka volt: nagy nap ez a Ferrarinak, Michaelnek és számomra is. Nyert a csapat, csapattársam hatodik világbajnoki sikerét ünnepelheti, s jómagam pályafutásom nyolcadik futamgyőzelmének örülhettem. Kőkemény csata zajlott a pályán, s biztos vagyok abban, hogy a közönség is remekül szórakozott. A pályán kissé nehezebb volt a helyzet, a sisakom például folyamatosan bepárásodott, s szinte alig láttam valamit. Persze, gondolom ez a többiekkel is így volt...”

KIMI RÄIKKÖNEN: „Megmondom őszintén: egész évben, s minden versenyen azért küzdöttem, hogy világbajnok legyek. Most kissé csalódott vagyok, mert nem jó dolog másodiknak lenni. Mindenesetre, nem azért veszítettem el ezt a küzdelmet, mert rosszul vezettem.”

A Japán Nagydíj végeredménye: 1. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:25:11,740 óra (átlag: 216,612 km/ó), 2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 11,085 mp hátrány, 3. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 11,614 mp h., 4. Button (angol, BAR-Honda) 33,106 mp h., 5. Trulli (olasz, Renault) 34,269 mp h., 6. Szato (japán, BAR-Honda) 51,692 mp h., 7. da Matta (brazil, Toyota) 56,794 mp h., 8. M. Schumacher (német, Ferrari) 59,487 mp h.

A vb-pontverseny végeredménye: 1. M. Schumacher 93, 2. Räikkönen 91, 3. Montoya 82, 4. Barrichello 65, 5. R. Schumacher 58, 6. Alonso 55, 7. Coulthard 51, 8. Trulli 33, 9. Webber 17, 10. Button 17 pont.

Konstruktőrök: 1. Ferrari 158, 2. Williams-BMW 144, 3. McLaren-Mercedes 142, 4. Renault 88, 5. BAR-Honda 26, 6. Sauber-Petronas 19, 7. Jaguar-Cosworth 18, 8. Toyota 16, 9. Jordan-Ford 13 pont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?