Schumachert dicsőíti a világ

Párizs. A vasárnap ötödik világbajnoki címét begyűjtő Forma–1-es pilótát, Michael Schumachert ünneplik világszerte a napilapok tudósításai. Az értékelések a legvisszafogottabb esetekben is királynak, illetve császárnak titulálják a Ferrari német versenyzőjét.

Michael Schumachert méltán ünneplik a Ferrari-csapat tagjaiČTK/AP-felvételAz olasz istálló technikai igazgatója, Ross Brawn könnyes szemmel felülmúlhatatlannak ítélte a kerpeni sofőr teljesítményét.

– Nem vitás, Michael a legnagyobb a Forma–1 világában – értékelt könnyes szemmel a 47 éves szakember, aki mind az öt világbajnoki címénél Schumacher mellett dolgozott. – Sokan próbálják őt összehasonlítani másokkal, ezek azonban eleve kudarcra ítélt próbálkozások. A mostani mezőnyben senki nem közelíti meg az ő tudásszintjét, s a múltban sem találhatunk hozzá hasonlítható versenyzőket.

Jean Todt, az olasz istálló csapatfőnöke szintén alig tudott megszólalni az újságírók előtt. – A 17 futamból álló versenynaptár 11. versenyén megszerezni a világbajnoki címet, fantasztikus teljesítmény – préselte ki magából a szavakat. –Teljesen le vagyok nyűgözve, nem számítottunk erre a sikerre.

Schumacher 2000-es diadalára 21 esztendőt várt a Ferrari csapata, előtte a dél-afrikai Jody Scheckter tudott világbajnoki címet szerezni 1979-ben az olaszoknak. A ma 52 esztendős, egykori legendás pilóta is megszólalt a vasárnapi futamot követően.

Amikor Schumacher rekordlistájára pillantok, eszembe jut, hogy nem csak öt világbajnoki címről beszélhetünk vele kapcsolatban – nyilatkozta egy rádióinterjúban. – Több olyan alkalom is volt, mikor éppen hogy csak lecsúszott a végső sikerről, elég csak 1999-es lábtörésére gondolni, mikor minden adott volt világbajnoki címéhez. Szerencsés esetben már nyolcszoros királya lehetne a Forma-1 mezőnyének, így bátran ki merem jelenteni, hogy ő minden idők legnagyszerűbb versenyzője.

Michael Schumacher a tegnapi győzelme után kijelentette: korai diadala nem jelenti azt, hogy a szezon hátralévő futamain a háttérben akar majd maradni.

– Természetesen mindenki a végső győzelemért hajt az idény során – mondta a Ferrari német klasszisa, aki a Francia Nagydíjon aratott sikerének köszönhetően a vb-elsőségeket tekintve beállította a legendás argentin Juan Manuel Fangio rekordját. – Most, hogy ez már megvan, a lelki tehertől megszabadulva élvezhetjük az év többi viadalát.

LAPVÉLEMÉNYEK

La Gazzetta dello Sport: – Schumacher nem pilóta, hanem egy kannibál. Ha valaki megkérdezné, mi történik akkor, ha Senna, Prost, Mansell vagy Piquet ellen kell versenyeznie ebben a szezonban, akkor arra is választ kellene adni, hogy az említettek egyáltalán elérhették volna-e sikereiket, ha Schumacher a riválisuk. Ő minden idők egyik legnagyobb tehetsége.

Corriere della Sera: – Schumacher kézen fogta Fangiót, és bevonult a történelembe.

Daily Mail: – Ötcsillagos Schumi.

La Repubblica: – A világ Michael király lábainál hever. Rekordok és diadalok. Schumacher 11 éve az aszfaltcsíkok kannibálja.

Die Presse: – Schumacher az első, mert ő a leggyorsabb, a legjobb és a legfittebb.

Le Figaro: – Schumacher beérte Fangiót. Kivételes, történelmi, grandiózus – csak szuperlatívuszok jutnak az ember eszébe, ha Michael Schumacher ötödik világbajnoki címét jellemzi.

L’Équipe: – Egyedül Fangióval. Az argentin legenda rekordja utolérhetetlennek tűnt, Schumi mégis megcsinálta. A legnagyobb sportolók közé tartozik.

El Mundo: – Sokan úgy gondolták, hogy majd csak a Német Nagydíjon szerzi meg ötödik világbajnoki címét. Schumacher azonban annyira szeret nyerni, hogy Magny-Cours-ban sem akarta másnak átengedni a diadalt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?