Schumacher óvatos

Barcelona. A versenyzők és a szakemberek egyértelműen a Ferrari fölényére számítanak a vasárnapi Forma–1-es Spanyol Nagydíjon, egyedül a négyszeres világbajnok Michael Schumacher óvatos.
„Semmi esetre sem lehetünk elbizakodottak” – mondta az olasz istálló vb-pontversenyben éllovas német sztárja.

Barcelona. A versenyzők és a szakemberek egyértelműen a Ferrari fölényére számítanak a vasárnapi Forma–1-es Spanyol Nagydíjon, egyedül a négyszeres világbajnok Michael Schumacher óvatos.

„Semmi esetre sem lehetünk elbizakodottak” – mondta az olasz istálló vb-pontversenyben éllovas német sztárja. „Az elmúlt évek megmutatták, hogy a Forma-1-ben mindig történhet valami váratlan dolog, ami megváltoztatja az esélyeket.”

Azt azonban az eddigi négy futamból hármat megnyerő 33 éves pilóta is elismeri, hogy optimistán tekinthetnek a barcelonai verseny elé: „Eddig nyolc ponttal többet szereztem, mint tavaly ilyenkor. Természetesen azt várom, hogy megismételjük imolai teljesítményünket.” A katalán városban Michael Schumacher eddig háromszor győzött és összesen 60 pontot gyűjtött.

„Ha a Ferrari nem követ el hibát, az új autó egyre gyorsabb lesz és szinte esélyt sem hagy majd a riválisoknak” – vélekedett Niki Lauda, a Jaguar csapatfőnöke. Egy másik volt osztrák pilóta, Gerhard Berger, a BMW-Williams vezetője is osztja honfitársa véleményét: „A következő két-három futam nagyon nehéz lesz. Különösen a barcelonai számít Ferrari-pályának.”

A világbajnokság állása a 4. futam után, pilóták: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 34 pont, 2. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 20, 3. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 17, 4. Button (angol, Renault) 8, 5. Barrichello (brazil, Ferrari) 6, 6. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 5, 7. Raikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 4, 8. Irvine (ír, Jaguar) 3 pont.

- Michael Schumacher volt a leggyorsabb a pénteki két szabadedzés összesítésében a német Heinz-Harald Frentzen és az angol Jenson Button előtt. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?