Schlierenzauer nyerte a Négysáncversenyt

<p>Az osztrák Gregor Schlierenzauer nyerte a hagyományos síugró Négysáncversenyt, ezzel megvédte tavalyi címét. Schlieri a sorozat utolsó állomásán, Bischofshofenben is győzni tudott,</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Négysáncverseny első két állomását a norvég Anders Jacobsen nyerte, Innsbruckban azonban a második körben elrontotta az ugrását (csak 117,5 méterre szállt), s komoly hátrányba került a versenyt megnyerő Schlierenzauerrel szemben. A sorozat utolsó viadalán, Bischofshofenben az osztrák formáját látva Jacobsennek az összetett sikerre már nem volt esélye, és Schlierenzauer végül a „szakaszgyőzelmet” sem engedte át neki.

A verseny nagy felfedezettje a tizenkilenc éves Stefan Kraft volt, aki a szenzációs harmadik helyen végzett.

„Nem vagyok csalódott. Innsbruckban még szomorkodtam, de ez egy sorozat, nyolc ugrás dönt a győztesről, és szerintem jól versenyeztem” – nyilatkozta Jacobsen.

A győztes mosolyogva értékelt: „Nem figyeltem Andersre, csak arra koncentráltam, hogy én jól ugorjak, hogy ez a csodálatos hangulat segítsen. Örülök neki, hogy elbírtam a nyomást, hiszen a körülmények nem voltak ideálisak, esett az eső.”

Schlierenzauernek ez volt a 45. Vk-győzelme, s Janne Ahonen óta ő az első, aki meg tudta védeni címét a Négysáncversenyen. Zsinórban ötödször nyerte osztrák a sorozatot, erre korábban egy nemzet képviselői sem voltak képesek. (t-bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?