Šatan nem akar szövetségi kapitány lenni

OROSKY TAMÁSMiroslav Šatan még nem gondolkodott azon, mivel akar foglalkozni az aktív játéktól való visszavonulása után, egyelőre csak pihenésre vágyik – olyannyira, hogy a kormányhivatalban a szlovák válogatott tiszteletére adott fogadás után is csak pár újságírói kérdésre válaszolt a 39 esztendős

OROSKY TAMÁS

Miroslav Šatan még nem gondolkodott azon, mivel akar foglalkozni az aktív játéktól való visszavonulása után, egyelőre csak pihenésre vágyik – olyannyira, hogy a kormányhivatalban a szlovák válogatott tiszteletére adott fogadás után is csak pár újságírói kérdésre válaszolt a 39 esztendős jégkorongozó.

Egy hét távlatából hogyan értékeli a fehéroroszországi világbajnokságon elért kilencedik helyezést?

Annak okait, hogy miért nem jutottunk be a negyeddöntőbe, már milliószor elemezték. Szerintem a közvélemény is azon a nézeten van, hogy a válogatott már szükségessé vált megfiatalításának ez volt az ára. Tizenkét újonc volt a világbajnokságon, és természetes, hogy néhány pillanatban hibáztak. Talán ez a néhány kis apróság hiányzott ahhoz, hogy jobb legyen az eredményünk.

A játék képe viszont – főleg a korábbi években látottakhoz képest – nagyon biztató volt.

Ezt a szurkolók is tudják díjazni, még akkor is, ha néha nem olyan eredmény születik, amilyet mindegyikünk szeretne. A fontos az, hogy a játékosok mindent beleadjanak a jégen. Ezzel a vb-vel kapcsolatban biztosan kijelenthető, hogy a mérkőzéseket nem vettük félvállról, a fiúk minden tőlük telhetőt megtettek. Kár néhány távolmaradóért, ha a tapasztaltabb hokisaink közül még hárman-négyen ott lettek volna Minszkben, pozitívabb lehetett volna az eredmény.

Megérdemelt volt az oroszok végső diadala?

Mindenképpen. Ovecskinék egyszer sem kaptak ki, igazolták, hogy ők a favoritok. A tornán egyetlen megingásuk sem volt, és megérdemelten lettek világbajnokok, nagy formában játszottak.

A dánok elleni 4:3-as győzelem után bejelentette visszavonulását. Már gondolkozott azon, mivel szeretne a jövőben foglalkozni?

Nem, még nem gondolkoztam. Egyelőre még túl friss a dolog, és nem volt időm ilyesmire.

Egyszer akár szövetségi kapitányként is viszontláthatjuk?

Nem, ez... nem akarom azt mondani, hogy ez kizárt, de most biztosan csak a pihenést terveztem be az USA-ban. Hogy valamikor a távoli jövőben megtörténik-e valami ilyesmi, azt nem tudom, teljes mértékben most nem zárhatom ki, de nincsenek ilyen jellegű ambícióim.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?