Sakkfúzió a Csallóközben

Közös névvel indított csapatot a II. sakkliga A csoportjában a nagymegyeri Corvin Városi Sakk-klub és a dióspatonyi Patonyi Bástya.Nagymegyer.

Közös névvel indított csapatot a II. sakkliga A csoportjában a nagymegyeri Corvin Városi Sakk-klub és a dióspatonyi Patonyi Bástya.

Nagymegyer. A két egyesület vezetőinek nem titkolt szándéka, hogy a Patonyi Bástya Nagymegyer (a szövetség honlapján Potôňská veža Veľký Meder néven jegyzik) név alatt futó csapatukkal a bajnokság végén kiharcolják az I. ligába jutást, amely a szlovákiai csapatbajnokság második legmagasabb szintje.

„A Patonyi Bástya többi csapata továbbra is külön működik az alacsonyabb szintű ligákban, ahogy a nagymegyerieké is, csak a II. ligában valósult meg a fúzió, hogy kisegítsük egymást játékosokkal, és kicsit népszerűsítsük a sakkot Nagymegyeren. A hazai mérkőzéseket nálunk is megrendezhetnénk, de úgy döntöttünk, hogy azokat a csallóközi fürdővárosban játsszuk le” – mondta az új alakulatról Lelkes Béla, a patonyi klub vezetője, aki azt is megjegyezte, hogy a II. ligában nyolc táblán zajló bajnoki küzdelmekben közös csapatukban két nagymegyeri sakkozó szerepel.

Egyébként a két klub IV. ligás együtteseiben is találhatók olyan sakkozók, akik a másik együttes színeiben ülnek asztalhoz, ami a két egyesület mintegy három-négy évtizedes jó barátságának is köszönhető. „Célunk, hogy a Patonyi Bástya Nagymegyer megnyerje a bajnokságot. Szerintem az első háromban ott van a helyünk” – nyilatkozta az induláskor az esélyekről Lelkes Béla.

A Nagymegyeri Corvin Városi Sakk-klub elnöke, Cséfalvay István is tagja a II. ligás közös csapatnak. „Örülök, hogy létrejött a fúzió, amely egy hosszabb megbeszélésnek az eredménye, már tavaly is egyeztettünk róla. Én ajánlottam fel a patonyiaknak, ők elfogadták. Gondolom, hogy ez egy kicsit megemeli a nagymegyeri sakkozás színvonalát.”

A corvinosok klubelnöke már tavaly is játszott a Patonyi Bástya csapatában, de a nagymegyeri sakkozók többségének is van tapasztalata a magasabb szintű bajnokságokból, hiszen korábban kilenc évet a III. ligában is játszottak a fürdővárosiak.

A jelenlegi évadtól a Corvin VSK két csapata (A, B) a IV. liga küzdelmeiben vesz részt, ahol a Patonyi Bástya B és C alakulata is indul. Ezen kívül a nagymegyeriek az V. liga küzdelmeibe is bekapcsolódnak egy csapattal. Cséfalvay István is szeretné, ha a közös együttessel feljutnának az I. ligába, amelyre a játékoskeret alapján lát esélyt.

A bajnokság állása egyelőre másra utal: két vereség után a patonyi– nagymegyeri vegyes csapat döntetlenezett a nagyszombati B csapattal, majd megszerezte első győzelmét is, mégpedig az Osuské B ellen. Négy pontjával jelenleg tizedik a tizenkét tagú mezőnyben, melynek két éllovasa eddig egyaránt 12 pontot gyűjtött. Folytatás december 5-én és 6-án.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?