„Sajnálom az olaszok kiesését”

Németh Szilárd, az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Middlesbrough csatára a bajnokság szünetében szülővárosában, Komáromban kíséri figyelemmel az ázsiai futball-vb eseményeit. A nyolcaddöntők után készült az alábbi telefoninterjú.

Szili a válogatottban is lövi a gólokatSomogyi Tibor felvételeEgészen biztos, minden reggel tévénézéssel kezdődik az itthoni programod. Valamennyi vb-meccset végigszurkoltad?

Az eddigi műsor több mint a felét láttam, s igencsak meglepett, hogy az úgynevezett kiscsapatok megleckéztették a favoritokat. Sajnálom, hogy kiestek az olaszok, kezdettől fogva nekik drukkoltam...És az angolok?

Ott a helyük a legjobb nyolc között, nem gondoltam volna, hogy ilyen simán legyőzik a dánokat. Most már természetesen ők is a favoritok közé tartoznak. Szerintem még a brazilok és a spanyolok is megnyerhetik a vb-t. Egy biztos: a legjobb nyolc között sem marad el a szenzáció.Sokan elégedetlenek a bírókkal...

Nincs könnyű dolguk, nagy nyomás nehezedik rájuk, s éppen ezért gyakrabban tévednek.Ha már annyira szereted az olasz focit, nem gondoltál arra, hogy esetleg átigazolsz az A-liga valamelyik csapatába?

Egyelőre szó sem lehet róla! Különben nagyon jól érzem magam Angliában, s mindent összevetve, elégedett vagyok a Middlesbrough csapatában nyújtott teljesítményemmel.Pedig a kezdet nem a legjobbra sikeredett...

Hát, nem! Balszerencsém volt, mert lesérültem, majd következett a műtét. Sajnos, nem vehettem részt a bajnokság előtti alapozáson, egy előkészületi meccset sem játszhattam. Ezért csak nehezen kerültem be a csapatba. Nyolcszor voltam kezdőember, fokozatosan belelendültem, ám a fáradtság miatt hullámvölgybe kerültem, s kispados lettem. Aztán megint hoztam a formámat, ám jobbára csak csereember voltam a Premier League-ben.Viszont a Liga Kupában mérkőzésről mérkőzésre pályára léptél és mindig magas osztályzatot kaptál. Melyik találkozóra emlékszel vissza a legszívesebben?

A Blackburn elleni kupameccsre. Kikaptunk ugyan az elődöntőben 2:1-re, azonban engem választottak a mezőny legjobbjának. Ha a sérülések elkerülnek, akkor biztos vagyok benne, hogy az új idényben a bajnokságban is hasonló játékkal rukkolok majd elő. Mi az, ami meglepett az angol élvonalban?

A keménység, a gyorsaság, de főleg az, hogy az alsóház csapatai bármikor legyőzhetik az élen állókat.Mikor térsz vissza Angliába?

Július 1-jén rajtol a nyári alapozás, s éppen ezért a világbajnokság döntőjét már a szigetországban fogom nézni. Az előzetes hírek szerint hazai környezetben kezdünk, majd 4-5 napos külföldi portyára utazunk.

OLVASÓI VERSENY

Németh Szilárd-sapkát nyerhet (sorsolással) az a kedves olvasónk, aki helyesen válaszol (ÚJ SZÓ, Prievozská 14/A, P. O. BOX 49, 824 88 Bratislava 26.) a következő kérdésünkre: Hány gólt lőtt a Premier League-ben Németh Szilárd? A beküldési határidő: június 28. A szerencsés nyertes nevét július 1-jén közöljük.

Komáromi találkozás Szilivel

Az, aki találkozni szeretne a válogatott játékossal, ma délután négykor Komáromban látogasson el a Duna-rakpart 10-be. Nemcsak autogramot kaphat a labdarúgótól, hanem a helyszínen megvásárolhatja a napokban piacra került Németh Szilárd-sapkát és -pólót. Az ár- az interneten is megrendelhető (www.szili.sk).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?