Sabler játszhat a DAC ellen

<p>Az utolsó előtti, kiesés ellen küzdő Podbrezová otthonában lép pályára a DAC ma este (18.00) a labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójában.</p>

A dunaszerdahelyiek pontosan kétszer annyi pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban, mint mai ellenfelük (24, illetve 12). „Nem becsüljük le az ellenfelet, respektáljuk őket, mert ambiciózus csapatról van szó, de győzelmi szériával szeretnénk befejezni az évet” – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója.

A sárga-kékek az elmúlt fordulóban simán verték a nagymihályiakat, a Podbrezová viszont kikapott Myjaván. „A táblázat magáért beszél, nekünk nincs mire várnunk. Az őszi szezon utolsó két mérkőzésén pontokat kell szereznünk” – hangsúlyozta a ŽP Šport kapusa, Martin Kuciak a klub weboldalának adott videointerjúban.

A hazaiak helyzetét nehezíti, hogy több kulcsemberüket nélkülözniük kell, Minčic és Almaský régóta harcképtelen, a csatár Rendla pedig a legutóbbi bajnokin sérült meg. Roman Sabler azonban játszhat – a támadót a DAC adta kölcsön a Podbrezovának, de Németh Krisztiántól megtudtuk, a sárga-kékek hozzájárultak, hogy az egymás elleni találkozón is pályára léphessen.

A Podbrezová eddig harmincnégy gólt kapott a bajnokságban (csak a szakolcaiak kaptak ennél többet), és mindössze két meccsen maradt érintetlenül a hálójuk. A DAC-arénában egyenesen egy ötössel szórták meg őket, Szarka Ákos azon az emlékezetes meccsen négy gólt szerzett. De a dunaszerdahelyi csatárnak amúgy is megy a Garam mentiek ellen, a tavaszi szezonban idegenben kétszer talált be ellenük, azt a meccset a DAC 3:2-re nyerte meg. A Podbrezová utoljára tavaly szeptemberben nyert a DAC ellen, az azóta lejátszott három meccs dunaszerdahelyi győzelmet hozott.

„Örülünk neki, hogy a bajnokság legjobb góllövői közül ketten is a mi csapatunkban futballoznak, a kilencgólos Szarka Ákos és a hétgólos Pačinda. Remélem, folytatni fogják a gólgyártást” – jegyezte meg Németh Krisztián.

A DAC-nak sorozatban ez lesz az ötödik tévés bajnokija, a mai találkozót a Slovak Sport TV közvetíti. Németh Krisztián örül neki, hogy a sárga-kékek mérkőzéseit az egész országban láthatják: „Nagy az érdeklődés a meccseink iránt, mert jó a hangulat. Reméljük, most is úgy fogunk játszani, hogy jó reklámot csináljunk a klubnak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?