Russel-kupa a Fáy utcában

<p>Budapest/Bős. A közelmúltban névfelvételének második évfordulóját ünnepelte a Vasas Kubala Akadémia, mely a bősi Russel Export-Import Kft. támogatásával a hét végén rangos nemzetközi gyermeklabdarúgó teremtornát szervez a Vasas Fáy utcai sportcentrumában.</p>

ÁGH ISTVÁN

Vajon hogyan kerültek a csallóköziek a Vasas látószögébe? „Figyelemmel követjük a dél-szlovákiai focitörténéseket, felfigyeltünk a Russel Kft. szerepvállalására, sikereire. Tudjuk, hogy nagy figyelmet fordítanak az utánpótlás nevelésére. Korosztályos csapataik jó eredményeket produkálnak, ugyanakkor tornákat is rendeznek. Mivel erőpróbáinkon a szlovákiai együttesek is rendre csatasorba állnak, ezért arra gondoltunk, hogy a határon átnyúló kapcsolataink jelképeként ezentúl a Russel-kupáért küzdenek a csapatok” – ecsetelte a két klub közeledését kiváltó okokat Kézdi Péter, a Vasas Kubala Akadémia menedzsere, a szervező- és versenybizottság tagja.

A bősiek presztízsként kezelik a felkérést. „Szlovákiában előbb decemberben a hetényiek, két héttel ezelőtt pedig klubunk rendezett Russel-kupát. Ezúttal már a nemzetközi küzdőtérre is eljutottunk. Megjegyzem: nem csupán társszervezőként, ugyanis a Csörgő Árpád által irányított korosztályos kollektívánk is versenybe száll a serlegért. Ezen a rangos rendezvényen újabb focileckét vehetnek a mieink, ami fejlődésük szempontjából rendkívül fontos tényezőnek számít. A klubunk mezében való szereplés a bősi és a környékbeli gyerekek számára még vonzóbbá válik. Természetesen egy ilyen nagyszabású tornán nemzetközi kapcsolatainkat is építjük” – érvelt Csörgő Enikő, a Russel futballklub vezetőségi tagja.

A tizenhat résztvevő csapat mezében közel kétszáz U12-es (2002. január 1-je után született gyerekek) korosztályú labdarúgó két nap alatt összesen negyvennyolc mérkőzést játszik a vándorserlegért, melyet aztán a győztes csapat egy évre hazavihet. Ami a résztvevőket illeti, a budapestiek és a vidékiek társaságában három szlovákiai kollektíva, a kassai MFK, a párkányi és a bősi csapat is versenybe száll az elsőségért. „Szombaton, az első játéknapon a csoportmeccseké a főszerep. Ezek befejezése után a felsőházban a csoportok 1. helyezettjei a csoportok 2. helyezettjei ellen játszanak, majd vesztesek a vesztesekkel, győztesek a győztesekkel mérkőznek, illetve ezután a helyosztók következnek. Az alsóházban a csoportok 3. helyezettjei játszanak keresztbe más csoportok 4. helyezettjeivel, majd vesztesek a vesztesekkel, győztesek a győztesekkel csatáznak, illetve ezután itt is a helyosztók következnek” – tájékoztatta lapunkat a lebonyolítási rendszerről Kézdi Péter.

Vasárnap a kora délutáni órákban lesz a döntő, melynek befejezése után többek között a Vasas legendás játékosaitól vehetik át a díjakat a fiatal labdarúgók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?