RÖVIDEN

Valaki zsarolja a cseh államot
Prága. Stanislav Gross cseh belügyminiszter tegnap közölte, hogy egy ismeretlen zsarolja az államot, s robbantással fenyegetődzik, ha a hatóságok nem fizetnek neki nagyobb, többmilliós összeget.

Valaki zsarolja a cseh államot

Prága. Stanislav Gross cseh belügyminiszter tegnap közölte, hogy egy ismeretlen zsarolja az államot, s robbantással fenyegetődzik, ha a hatóságok nem fizetnek neki nagyobb, többmilliós összeget. „Nem olyan egyszerű dologról van szó, mint amilyenekkel a számos névtelen telefonáló esetében foglalkozunk. Ez sokkal komolyabb eset” – mondta Gross. Leszögezte, hogy nem terrorista támadásról, hanem bűncselekményről van szó. Megerősítette: a rendőrség a napokban robbanóképes, nagy erejű, házi készítésű bombát talált egy vasúti híd alatt Olmütz közelében, s ez összefüggésben van a zsarolással. További részleteket a folytatódó vizsgálatokra való tekintettel nem közölt. (MTI)

A többség NATO-népszavazást is akar

Pozsony. A lakosság többsége szükségét érzi annak, hogy népszavazást írjanak ki az ország NATO-csatlakozásáról is, derül ki az MVK legfrissebb felmérésének eredményeiből. A megkérdezettek 57,1 százaléka tartja szükségesnek a referendumot, 34,7 százalékuk elvetné ezt az ötletet. A januári eredményekhez képest a népszavazást követelők tábora több mint 7 százalékkal nőtt. (SITA)

Három kihívója van Michal Sýkorának

Magas-Tátra. A Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának elnöki posztjára négy jelölt van. Az eddigi elnökön, Michal Sýkorán kívül Ľubomír Lackovič, Vágbeszterce, Vladimír Maňka, Zólyom és Ferdinand Vítek, Nyitra polgármestere is ringbe száll. Egy kisebb csoport Ján Slotát, Zsolna polgármesterét is jelölte, de mivel a város nem tagja a társulásnak, a jelölést nem vették figyelembe. (SITA)

Slota: hamis adatokat írnak az ívekre

Pozsony. „A titkosszolgálat munkatársai meg akarják akadályozni a NATO-referendum kiírását, ezért a népszavazást követelő aláírásgyűjtés során hamis adatokat írnak egyes ívekre” – vélekedik Ján Slota. A PSNS elnöke szerint ez nyílt titok, s pártja hamarosan feljelentést is tesz. Részletekről nem tudott beszámolni, mert szerinte az ügynökök nagyon ügyesen csinálják a dolgot. Slota szerint a fondorlat része volt George Robertson NATO-főtitkár hétfői látogatása is, mely azt bizonyítja, hogy a kormányt nem érdekli a nép véleménye. (TASR)

Malíková kontra Dzurinda

Pozsony. Anna Malíková szerint Mikuláš Dzurinda személyes utasítására hallgatták le telefonját. Az SNS elnöke úgy érzi, céltudatosan hallgatták le őt, s a szálak a legfelsőbb vezetéshez, pontosan a kormányfőhöz vezetnek. A sajtónak elmondta, véleményét a katonai ügyészekkel is közölte, akik a hét elején a lehallgatási botránnyal kapcsolatban hallgatták ki. „A lehallgatási ügy a jelenlegi kormány demokráciaértelmezését tükrözi” – mondta. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?