Rotterdami döntetlen

Több meglepetés is született a szombati labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkön: Dánia 5:2-re nyert Romániában (a meccs után Anghel Iordanescu lemondott posztjáról), a németek hazai pályán csak 1:1-et játszottak a litvánokkal, az albánok pedig 3:1-re verték az oroszokat.

Van Nistelrooy Galásek és Rosický mellett kapura tör a Hollandia–Csehország (1:1) rangadón Reuters-felvétel)A játéknap slágermérkőzését Rotterdamban, Hollandia és Csehország játszotta. Mivel a rangadó igazságos 1:1-es döntetlennel végződött, így a két válogatott továbbra is veretlen. Dick Advocaat szövetségi kapitány legénysége jobban játszott az első félidőben, és másodpercekkel a szünet előtt a Manchester Unitedben légióskodó Van Nistelrooy jóvoltából vezetést szerzett. Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a csehek, Karel Brückner vezetőedző pályára küldte Milan Barošt, akinek a beadását a hórihorgas Jan Koller a hálóba bombázta. Mindkét mester elégedett volt a döntetlennel. Brückner hozzátette: „A legnehezebb meccsen már túl vagyunk, s veretlenek maradtunk...”

A skótok és walesiek hazai pályán, az írek idegenben szerezték meg a győzelmet. Wales négy mérkőzés után is százszázalékos.

A dán válogatott a második félidőben három perc alatt két gólt is szerzett, s többek között ennek köszönhetően meglepetésre fölényes győzelmet aratott Romániában. A vendégek ezzel a második csoport élére ugrottak. A meccs után lemondott posztjáról Anghel Iordanescu, a románok kapitánya. „Ezt nem lehet kommentálni. Bár van még esélyünk a továbbjutásra, úgy érzem, olyan emberre van szükség, aki jobban tud segíteni. Bocsánatot kérek szurkolóinktól” – mondta az 54 éves leköszönő szakember.

Az orosz válogatott óriási meglepetésre vereséget szenvedett Albániában, így a tizedik csoportban továbbra is a szombaton szabadnapos Svájc vezet. Anglia biztosan győzött Liechtensteinben a két válogatott első hivatalos mérkőzésén. Zágrábban a horvátok négy góllal verték a belgákat.

A világbajnoki ezüstérmes német válogatott hatalmas meglepetésre nem bírt a vendég Litvániával az ötödik csoportban. A spanyolok a hajrában szerzett két góllal csak rövid időre fordítottak Ukrajnában, mert Gorskov a kilencvenkettedik percben egyenlített. Csehország értékes pontot szerzett Hollandiában. Az esélyesebb Franciaország és Olaszország biztos győzelmet aratott a vendég Málta, illetve Finnország ellen. (ORIGO, TASR)

Baroš Brückner csodafegyvere

Milan Baroš, a Liverpool 21 éves csatára a cseh válogatott csodafegyverének számít. A gyors futballista cserejátékosként rendre új színt visz a csapat játékába, s döntő találatokat szerez. Egy hónapja Párizsban a franciák ellen első labdaérintése gólt eredményezett. Szombaton mindössze 25 másodpercet volt a pályán, amikor parádés gólpasszt adott Kollernek, aki nem hibázott. Rotterdamban folytatódott Karel Brückner kapitány veretlenségi sorozata, amióta ő ül a kispadon, 8 győzelmet és négy döntetlent könyvelhet el a cseh nemzeti tizenegy. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?