Rossi nélkül a walesiek ellen

magyar focisok

A magyar labdarúgó-válogatott ma este (20.45) a walesieket fogadja a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában, és ha legalább döntetlent ér el, őszig biztosan az E csoport élén marad.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese szombaton 3:1-es sikert aratott Azerbajdzsánban, és így ugyanúgy hat pontja van, mint a világbajnoki ezüstérmes horvátoknak, akiket – mivel pontazonosságnál az egymás elleni eredmény rangsorol – a márciusi 2:1-es győzelemmel megelőz. A legutóbbi Eb-n elődöntős walesiek a szlovákok elleni hazai sikerrel kezdték a selejtezősorozatot, majd szombaton 2:1-re kikaptak a horvátok vendégeként.

A magyar és a walesi válogatott eddig tízszer csapott össze, legutóbb 2005-ben. A mérleg magyar szempontból negatív: 3 győzelem és 2 döntetlen mellett 5 vereség, valamint 14:15-ös gólkülönbség. 

„Tervezek változtatásokat Wales ellen, de ezek kizárólag taktikai jellegűek lesznek, nincs szó arról, hogy a kikerülőkkel ne lettem volna elégedett Azerbajdzsánban. Mint mindig, most is alkalmazkodunk az ellenfél játékstílusához – nyilatkozta Rossi a mai mérkőzés előtt. – A walesiek négy-öt mérkőzését néztük meg, elemeztük ki. Tanulmányoztuk az erős és gyenge pontjait, de így sem lesz könnyű begyűjteni a három pontot. Gyengéiket talán nem említeném, de nincs is olyan sok, inkább az erősségekről ejtenék szót. Például nagyon látványosan és gyorsan tudnak helyzetbe kerülni, könnyen gyorsulnak, jó állóképességűek a játékosok.” 

Az olasz szakembert az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen elküldte a kispadról a játékvezető, a szövetségi kapitány így automatikus eltiltást kapott (mivel tavaly, a Görögország elleni Nemzetek Ligája-találkozó után még „maradt” kétmeccsnyi felfüggesztett eltiltása), büntetéséről azonban csak a nyár folyamán dönt az UEFA fegyelmi bizottsága. Rossit Cosimo Inguscio fogja helyettesíteni.

Willi Orbán bokájára a bakui mérkőzés első perceiben lépett rá az egyik azeri játékos, és bár a Leipzig védője a lefújást követően is fájdalomra panaszkodott, a vizsgálatok megállapították, hogy szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést, így Wales ellen is a szakmai stáb rendelkezésére áll. Kádár Tamás négy hete nem edz egy izomsérülés miatt. Bese Barnabás pedig részleges ínszalagszakadást szenvedett el, az ő szereplésük több mint kérdéses.

Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya is méltatta az ellenfelet. „Minőségi együttessel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk” – mondta Giggs. „Biztos jó hangulat lesz a szektorlezárás ellenére is” – jelentette ki Giggs, arra utalva, hogy az európai szövetség magyarokra kiszabott büntetése nyomán 3000-rel kevesebb szurkoló tekintheti meg a helyszínen a találkozót. 

Chris Gunter, a Reading védője a csoport állását „meglehetősen bonyolultnak” látja, és szerinte éppen azért lenne fontos számukra a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz második esély, ha egy csapat lépéshátrányba kerül. „A magyarok jól kezdtek, nehéz kihívás lesz a keddi meccs, de igyekszünk felnőni a feladathoz, ami egy jó felmérés lesz számunkra” – mondta Gunter, aki hozzátette, a selejtező jelenlegi fázisában ez még így sem lesz mindent vagy semmit összecsapás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?