Rosberg különös győzelme

<p>A német Nico Rosberg (Mercedes) győzelmével zárult a Forma–1-es Monacói Nagydíj. Az emelvény második fokára a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel (Ferrari) állhatott fel. A harmadik pozícióban Lewis Hamilton zárt, aki csalódottan szállt ki autójából, miután rossz döntést hozott a Mercedes.</p>

LŐRINCZ TAMÁS

Az időmérő edzésen Lewis Hamilton autózta a leggyorsabb időt, aki pályafutása során először vághatott neki első rajtkockából a Monacói Nagydíjnak. Mellőle csapattársa, Nico Rosberg várhatta a rajtot a 78 körös futamon. A harmadik legjobb időt Sebastian Vettel érte el.

Szenvedő Williamsek

Az időmérőn Sergio Pérez okozott meglepetést azzal, hogy beverekedte magát a kvalifikáció harmadik szakaszába, a hetedik rajtkocka megszerzése már csak hab volt a tortán. A Williams viszont gyengén szerepelt, Bottas már az első fázisban kiesett, de Massa is elvérzett a Q2-ben. A McLaren-Honda Alonso alatt ismét leállt, Button viszont csalódott volt, hiszen úgy érezte, hogy bekerült volna a legjobb tíz versenyző közé, ha nem kell elvennie a gázt a sárga zászlók miatt. Az időmérő edzés nem ért véget büntetések kiosztása nélkül. Sainzot a kötelező mérlegelés elmulasztása miatt büntették meg, búcsút inthetett nyolcadik rajtpozíciójának. A Toro Rosso spanyol pilótája csak a bokszutcából indulhatott. Grosjeant (Lotus) váltócsere miatt sorolták hátrébb öt rajthellyel.

Rosberg a legutóbbi két futamot megnyerte a Hercegségben, így bizakodva várhatta a versenyt. Hamilton legutóbb 2008-ban ünnepelhetett Monacóban.

Verstappen és Grosjean csatája

Hamilton a rajtról jól jött el, az első három pozícióban nem is történt változás. A Mercedes brit pilótája a verseny korai fázisában fékproblémákkal küszködött, de óvatos vezetéssel a túlmelegedés megoldódott. A McLaren a versenyen sem működött megfelelően, ezúttal is Alonso alatt áll meg az autó.

Verstappen a második kiállásánál szuperlágy gumikat kapott, körönként mindenkinél gyorsabb időket autózott. Az ifjú holland (körhátrányban) parádésan próbálta megelőzni riválisait, de végül ő húzta a rövidebbet. Vettel mögött autózva akarta kihasználni azt a pillanatot, amikor a lekörözés előtt álló pilóták elengedik a gyorsabb autókat, de Grosjean okosan tette a dolgát. Kettejük csatája nem ért véget csúnya baleset nélkül. A célegyenes végi féktávon hátulról belerohant Grosjean autójába, és nagy tempóval beleállt a gumifalba, szerencsére azonban mindketten épségben szálltak ki a pilótafülkéből. A baleset miatt pályára küldték a biztonsági autót. Az élen álló Hamiltont ekkor kihívták kerékcserére, de a boxkiállás rosszul sült el, hiszen Rosberg és Vettel is elé került.

Sorry, so sorry

A győzelem így Nico Rosberg ölébe hullott, aki sorozatban harmadik alkalommal tudott győzni a hercegségben, a második helyen a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ért célba, a csalódott világbajnoki éllovas, Lewis Hamilton a harmadik helyen zárt. Csapata a rádión keresztül nem győzött bocsánatot kérni a brit pilótától. Pontszerzőként ért még célba: Kvjat, Ricciardo, Räikkönen, Pérez, Button, Nasr és Sainz.

„Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, de azt is hozzá kell tennem, hogy nagyon nagy szerencsém volt. Ezt a győzelmet Lewis érdemelte meg, zseniálisan ment. Most így alakult, és kihasználtam a lehetőséget” – nyilatkozta az eredményhirdetést követően Rosberg.

„Nem ez volt a legkönnyebb versenyem. A csapat egész évben lenyűgöző volt, együtt nyerünk és veszítünk. Hálás vagyok a munkáért, amit tettek, gratulálok Nicónak és Sebastiannak” – nyilatkozott a csalódott Hamilton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?