Ronaldo a favorit, de Neuert is sokan díjaznák

<p>Ronaldo, Neuer vagy Messi? Ma este kiderül, kié lesz a FIFA-Aranylabda. A fogadóirodák Ronaldót favorizálják, de több klasszis szerint</p><p>Neuernek kellene nyernie.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A FIFA-Aranylabdáért még hárman vannak versenyben: a négyszeres győztes argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a kétszer a legjobbnak választott portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid), valamint a német Manuel Neuer (Bayern München).

Ha a világbajnok Neuer nyerne, akkor a szovjet Lev Jasin 1963-as győzelme után másodszor érdemelné ki kapus a legnagyobb egyéni elismerést a futballban. Messi eddigi négy elsőségével rekorder, míg Ronaldo harmadik sikerével utolérné a francia Michel Platinit, illetve a holland Johann Cruyffot és Marco van Bastent.

A bukmékerek éppen a Real klasszisát favorizálják: a William Hill 1,37-szeres pénzt fizet a portugál futballista győzelmére, míg arra, hogy Neuer lesz a befutó, 5-szörös a szorzó. A szlovákiai Niké fogadóiroda is Ronaldo sikerét valószínűsíti: 1,25-szörös erre a szorzó, míg Neuerre 4,00. Messinek ezúttal nincs sok esélye: a Niké 17-szeres oddsszal, a William Hill 13-szorossal adja a győzelmét.

Az FC Barcelona klubvezetése nem is lesz ott a gálán, de nem emiatt, hanem azért, mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) érvényben hagyta a FIFA azon határozatát, hogy 2015-ben a Barcelona nem igazolhat új futballistákat a kiskorú játékosok szabálytalan szerződtetése miatt.

A Barca elnöke, Josep María Bartomeu bejelentette, hogy a klub minden kapcsolatot megszakít a FIFA-val, amíg tart a katalánokat érintő eltiltás. „A kapcsolat a FIFA és a Barcelona között akkor folytatódik, ha a szankció időszaka lejár” – idézi az AS az elnököt. Bartomeu biztosan nem utazik el a rendezvényre, de egyesek szerint még Messi sem lesz ott.

Míg a számok Ronaldo sikerét jósolják, több szakember úgy véli, a 2014-es FIFA-Aranylabda Manuel Neuernek járna. „Úgy érzem, Manuel Neuer érdemli meg a leginkább. Szerintem Messinek és Ronaldónak túl nyugodt volt a 2014-es év” – nyilatkozta az argentin Diego Maradona, de hasonlóan vélekedik az olasz Alessandro de Piero is, aki a német kapussal kapcsolatban azt emelte ki, hogy újraértelmezte posztját. Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója pedig így fogalmazott: „Ha most, a világbajnoki cím és a világbajnokságon mutatott játéka után nem nyer Neuer, akkor nem tudom, mikor fog. A kérdés az, hogy a kapus a csapat részét képezi-e. Ha igen, akkor csak egyetlen játékos érdemli meg az Aranylabdát, és az Manuel.”

A mai gálán nemcsak a FIFA-Aranylabda talál gazdára: a Puskás-díjat hatodik alkalommal adják át. Az év legszebb góljáért járó elismerésért a holland Robin van Persie (a spanyolok elleni látványos fejesgóljával), a kolumbiai James Rodríguez (az Uruguay elleni bombájával) és egy női labdarúgó, az ír Stephanie Roche maradt versenyben.

A zürichi gálán megválasztják még az év női játékosát és edzőjét férfi- és női csapatnál, továbbá kihirdetik az év csapatát is. (MTI, fifa.com, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?