Risztov megvédte címét

Dublin. Risztov Éva 200 pillangón aranyérmet szerzett az ĺrországban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, s ezzel megvédte címét. Risztov esélyeshez méltó versenyzéssel, végig vezetve utasította maga mögé riválisait, 50-nél, 100-nál és 150-nél is elsőként fordult.

Dublin. Risztov Éva 200 pillangón aranyérmet szerzett az ĺrországban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, s ezzel megvédte címét. Risztov esélyeshez méltó versenyzéssel, végig vezetve utasította maga mögé riválisait, 50-nél, 100-nál és 150-nél is elsőként fordult. Mögötte folyamatosan változott a sorrend, ez azonban őt nem zavarta. 200 vegyesen Kerékjártó Tamás 5. lett. Az első versenynapon gyengélkedtek a szlovák versenyzők. Martina Moravcová, aki remekelt a hétvégi dél-afrikai VK-viadalon, 100 gyorson csak a 10. legjobb időt úszta a tegnapi középdöntőben és óriási meglepetésre nem jutott a mai fináléba! Tehát nem védheti meg tavalyi, riesai elsőségét. Miroslav Machovič 200 háton a vert mezőnyben, huszadikként zárta a viadalt. A német kvartett világcsúccsal nyerte a 4x50 m-es férfi vegyesváltót.

Az első versenynap győztesei – FÉRFIAK, 50 m gyors: 1. Mark Foster (brit) 21,42; 200 m vegyes: 1. Jani Sievinen (finn) 1:55,40 – rendezvénycsúcs; ... 5. Kerékjártó Tamás (magyar) 1:57,68; 4x50 m vegyesváltó: 1. Németország (Thomas Rupprath, Mark Warnecke, Fabian Friedrich, Carsten Dehmlow) 1:34,46 – vilgácsúcs.

NŐK, 50 m mell: 1. Sarah Poew (német) 30,40 – rendezvénycsúcs; 200 m pillangó: 1. Risztov Éva 2:26,72; ...7. Boulsevicz Beatrix (magyarok) 2:10,31. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?