Real-siker a szuperrangadón

Madrid/Amszterdam. A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőjében a Real megnyugtató, kétgólos előnyt szerzett a Manchester elleni szuperrangadón. A másik meccs, az Ajax–Milan összecsapás után mindkét vezetőedző elégedett volt a gól nélküli eredménnyel.

Zinedine Zidane (jobbra) Nicky Butt-tal csatázik a labdáért a kedd esti Real Madrid–Manchester United BL-negyeddöntőn. TASR/AP-felvételVicente del Bosque, a spanyolok edzője örült a sikernek, bár óva intette futballistáit az elbizakodottságtól: „Úgy vélem, a találkozó után már mi vagyunk a párharc esélyesei, hiszen két góllal sikerült legyőznünk ellenfelünket, de ne feledjük, hogy a Manchester elképesztő teljesítményre képes az Old Traffordon.” A tréner az esélylatolgatáson kívül értékelte a keddi összecsapást: „Azt hiszem, fantasztikus mérkőzést láthattak a szurkolók, mivel mindkét csapat támadófutballt játszott. Az első félidőben kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, s már akkor elértük célunkat a kétgólos előnnyel.” Del Bosque azt is elárulta: nehezebb meccsre számított, hiba lenne lebecsülni a riválist.

Sir Alex Ferguson kissé csalódottabban nyilatkozott, de nem mond le a továbbjutásról: „A középpályán veszítettük el a meccset, de ezen nem lehet csodálkozni, olyan klasszisok állnak a Real rendelkezésére, mint Figo vagy Zidane. Ennek ellenére azt mondom, a világ legjobb labdarúgója Raul.”

A skót szakvezető már a visszavágóra gondolva egyetért kollégájával, hogy a Real Madrid kedvezőbb helyzetből várhatja az április 23-i folytatást. A párharc győztese a Juventusszal vagy az FC Barcelonával találkozik az elődöntőben.

Az Ajax–Milan mérkőzésen inkább a hollandok akarata érvényesült, de igazán komoly gólhelyzetet csak egyszer sikerült kialakítaniuk, míg az olaszok játékán egyértelműen látszott, hogy egyetlen céljuk a vereség elkerülése.

„Teljes mértékben elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen hazai pályán elég lesz egyetlen góllal győznünk” – mondta a találkozót követően Carlo Ancelotti, a milánóiak trénere. A szakvezető szerint csapata azért nem nyert, mert játékosai nem futballoztak elég agresszíven, s átengedték az irányítást az ellenfélnek.

Ronald Koeman, az Ajax mestere sem szomorkodott amiatt, hogy nem sikerült előnyt kiharcolniuk az április 23-án sorra kerülő milánói visszavágóra: „Semmi okunk az elkeseredettségre, hiszen korábban bebizonyítottuk, bárhol képesek vagyunk gólt szerezni és számunkra már az 1:1 is elegendő lenne az elődöntőbe kerüléshez.” Az egykori kiváló védő nemcsak az eredménnyel, hanem együttese teljesítményével is elégedett volt: „Annak ellenére jól játszottunk, hogy kevés gólszerzési lehetőségünk adódott. A Milan rendkívül zártan futballozott, és nem találtunk rést a védelmén.” A párharc győztese az Internazionaléval, vagy az FC Valenciával találkozik az elődöntőben.

A tegnap esti két negyeddöntő (Internazionale–FC Valencia és Juventus–FC Barcelona) lapzárta után ért véget. (MTI, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?