Real–Bayern csúcsderbi

<p>Nyon. A Real Madrid a címvédő Bayern Münchennel, az Atlético Madrid pedig a 2012-es győztes Chelsea-vel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az első mérkőzéseket április 22-én és 23-án rendezik, mindkét esetben a madridi csapat lesz a pályaválasztó, míg a visszavágókra 29-én és 30-án kerül sor Münchenben, illetve Londonban.

A Real–Bayern igazi klasszikus párharc Európában, ugyanis a két együttes összesen 14-szer diadalmaskodott a legrangosabb kupasorozatban, továbbá nyolc alkalommal elvesztették az utolsó összecsapást, de egyszer sem találkoztak egymással a fináléban – ahogy ezúttal sem fognak.

A királyi gárda sorozatban negyedszer szerepel a legjobb négy között, ugyanakkor az előző három esetben elbukott ebben a szakaszban. A bajorok pedig egymás után harmadszor jutottak el az elődöntőig, amelyből tavaly és tavalyelőtt is továbbléptek, s ha ezúttal is sikerrel veszik ezt a kört, akkor sorozatban harmadik fináléjukkal beállítják a Juventus 1996 és 1998 között felállított rekordját. A Bayern és a Real legutóbb a két évvel ezelőtti elődöntőben találkozott egymással, akkor a német gárda büntetőkkel bizonyult jobbnak.

„Mit is mondhatnék? A Bayern egy rendkívüli klub, az egyik leghíresebb a világon és a jelenlegi címvédő. Kivételesen jó csapatuk van összességében és egyénileg nézve is” – nyilatkozta Emilio Butragueno, a Real igazgatója.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke szerint hihetetlenül kemény párharc várható, mert a világ egyik legjobb klubjával találkoznak, amelynek fantasztikus csapata van.

A másik párharcban a Chelsea is sorozatban harmadik fináléjáért küzd, igaz, a londoniak tavaly – a BL 2012-es megnyerése után – az Európa Ligában diadalmaskodtak. Riválisuk, az Atlético Madrid pedig éppen negyven éve jutott legutóbb a BL jogelődjének számító BEK döntőjébe. Akkor a fináléban a Bayerntől kikapott, a négy évtizeddel ezelőtti döntő akár meg is ismétlődhet idén. Ami az Atlético Madrid mellett szól, hogy 2008 óta vagy az FC Barcelona, vagy a katalánokat búcsúztató csapat nyerte a BL-t, márpedig ezúttal a negyeddöntőben a spanyol főváros piros-fehér alakulata ejtette ki a gránátvörös-kékeket. Az is biztató lehet a spanyolok számára, hogy két éve az Európai Szuperkupáért kiírt találkozón 4:1-re legyőzték a Chelsea-t.

„Nagyon örülünk, hogy három ilyen fantasztikus csapat társaságában lehetünk. Az hiszem, kiegyenlített párharc várható a Chelsea ellen, amely nagyszerű együttes, kiváló egyéniségekkel a soraiban” – mondta José Luis Perez Caminero, az Atlético sportigazgatója.

Ron Gourlay, a Chelsea főigazgatója úgy fogalmazott, ebben a szakaszban már nincs könnyű sorsolás, csak nagyon nehéz ellenfelet lehet kapni.

A korábbi hírekkel ellentétben az Atléticónak nem kell hárommillió eurót fizetnie meccsenként azért, hogy a Chelsea kölcsönkapusa, Thibaut Courtois pályára léphessen a londoniak ellen. Tegnap ugyanis az UEFA illetékesei arra hívták fel a figyelmet, hogy ez ellentétes lenne a szervezet szabályzatával, így a Chelsea semmilyen összeget nem követelhet. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?