Ralf Schumacher sikere

Sepang. A német Ralf Schumacher nyerte a Forma–1-es Malajziai Nagydíjat a kolumbiai Juan Pablo Montoya és Michael Schumacher előtt. A BMW-Williams pilótája pályafutása negyedik futamgyőzelmét aratta.

Sepangban mindkét Schumacher felállhatott a dobogóra: nem kis meglepetésre Ralf (balra) nyerte a Malajziai Nagydíjat, a címvédő Michael pedig „csak“ harmadik lettReuters-felvétel A második helyről kezdő Juan Pablo Montoya (BMW-Williams) az első kanyarban kisodródott, mert autója „találkozott“ az élről induló Michael Schumacher Ferrarijával. A kolumbiait sokan megelőzték. A négyszeres világbajnok német pilóta a leszakadt első vezetőszárny miatt a boxba hajtott. A csere 12,5 mp-ig tartott. A rajt utáni csatában elkövetett vétségért Montoya büntetést kapott, a boxba kellett hajtania, majd a kilencedik helyre tért vissza. A 15. körben Coulthard műszaki hiba miatt feladta a Malajziai Nagydíjat, a sorozatos feladások után M. Schumacher a hatodik helyre került. Montoya Heidfeld megelőzésével felzárkózott a negyedik pozícióba. A 36. körben Barrichello második kerékcseréje 10,6 mp-ig tartott, így R. Schumacher vette vissza a vezetést. M. Schumacher megelőzte Heidfeldet, s már az ötödik volt. Barrichello motorhiba miatt a második helyről kényszerült a verseny feladására. A hajrában M. Schumacher megelőzte Buttont, s a harmadik helyre került.

A Forma–1-es Malajziai Nagydíj (56 kör, 310,408 km) hivatalos végeredménye: 1. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 1:34:12,912 ó (átlag: 197,680 km/ó); 2. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 1:34:52,612; 3. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:35:14,707; 4. Button (angol, Renault) 1:35:22,679; 5. Heidfeld (német, Sauber-Petronas) 1 kör h.; 6. Massa (brazil, Sauber-Petronas) 1 kör h.; 7. McNish (skót, Toyota) 1 kör h.; 8. Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 1 kör h.; 9. Szato (japán, Jordan-Honda) 2 kör h.; 10. De la Rosa (spanyol, Jaguar) 2 kör h.; 11. Frentzen (német, Arrows) 2 kör h.; 12. Salo (finn, Toyota) 3 kör h.; 13. Fisichella (olasz, Jordan-Honda) 3 kör h.

Leggyorsabb kör: Montoya (kolumbiai, BMW-Williams), 1:38,050 p (39. kör).

A Forma–1-es világbajnokság állása a második futam után – pilóták: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 14 pont, 2. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams 12, 3. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 10, 4. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 4, 5. Button (angol, Renault) és Irvine (ír, Jaguar) 3-3, 8. Heidfeld (német, Sauber-Petronas) és Webber (ausztrál, Minardi) 2-2, 9. Massa (brazil, Sauber-Petronas) és Salo (finn, Toyota) 1-1. Konstruktőrök: 1. BMW-Williams 22 pont, 2. Ferrari 14, 3. McLaren-Mercedes 4, 4. Renault, Jaguar és Sauber-Petronas 3-3, 7. Minardi 2 8. Toyota 1.

NYILATKOZATOK – Ralf Schumacher: – Autóm tökéletesen működött, és én is remekül versenyeztem. Alig hiszem el, hogy ilyen nagyszerűen szerepeltem. A futam előtt kicsit aggódtunk a gumik miatt, de gyakorlatilag semmilyen problémám nem volt.

Juan Pablo Montoya: – Az első kanyarban arra számítottam, hogy Michael Schumacher elmegy mellettem, hiszen elegendő helyet hagytam neki. Sajnos, nem így történt, összeért a két autó. Szerintem rossz döntést hoztak a versenybírók, amikor megbüntettek. Nem követtem el sportszerűtlenséget az ütközés előtt, hiszen Michael jött nekem.

Michael Schumacher: – Mindent két oldalról közelíthetünk meg. Szerintem, ha Juan Pablo több helyet hagyott volna, nem ütközünk egymásnak. Ezt azonban így sem tartom drámai eseménynek. Ugyanakkor, sajnos, elveszítettem az első vezetőszárnyamat, be kellett mennem a boxba, és ezzel rengeteg időt veszítettem. Mindenesetre izgalmas verseny volt. Szerencsére a végére fel tudtam zárkózni.

Következik a világbajnokság harmadik futama: Brazil Nagydíj (március 31., Interlagos).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?