Räikkönen bizonyítani akar

Imola. Az FIA pénteki döntése óta ismét „csak” egyszeres futamgyőztes Kimi Räikkönen nagy várakozásokkal tekint a Forma–1-es világbajnokság negyedik, egyben első európai versenye, a San Marinó-i Nagydíj elé. – Bizonyítani akarom, hogy nem véletlenül vezetem a pontversenyt a megváltoztatott brazíliai sorrend ellenére.

Imola. Az FIA pénteki döntése óta ismét „csak” egyszeres futamgyőztes Kimi Räikkönen nagy várakozásokkal tekint a Forma–1-es világbajnokság negyedik, egyben első európai versenye, a San Marinó-i Nagydíj elé. – Bizonyítani akarom, hogy nem véletlenül vezetem a pontversenyt a megváltoztatott brazíliai sorrend ellenére. Egyáltalán nem értékelem azonban túl az eddigi három dobogós helyezésemet, mert még 13 futam vár ránk, bármi megtörténhet – mondta a McLaren-Mercedes finn versenyzője. – Kissé csalódott voltam, hogy a nemzetközi szövetség pénteken elvette a múlt vasárnapi győzelmemet, de annak örülök, hogy végre Giancarlo Fisichella is érezhette a siker ízét. Malajzia óta tudom, hogy különleges élményt jelent az első hely ünneplése. Räikkönen eddig kétszer indult Imolában, de 2001-ben a Sauber, míg tavaly a McLaren pilótájaként sem ért célba.

u Az imolai püspök, helytelennek tartja, hogy Húsvét vasárnapján rendezik a Forma–1-es futamot San Marinóban. – A verseny megzavarja a vallási ünnepségeket a városban, és akadályozza az embereket hitük gyakorlásában – jelentette ki Tommaso Ghirelli atya. Imola vezetése megpróbálta áttenni a nagydíjat egy másik időpontra, de sikertelenül próbálkozott. A püspök egyébként rosszallása ellenére sem hanyagolja el vasárnap a lelkipásztori teendőit és misét celebrál a pálya közelében.

u A Ferrari Imolában vetette volna be először új autóját, az F2003-GA-t. Az elmúlt heti tesztelések Mugellóban és Fioranóban azonban nem a kívánt eredménnyel zárultak, ugyanis megbízhatósági problémák merültek fel, a csapat pedig nem kockáztathatja meg, hogy a McLaren még nagyobb előnyre tegyen szert, főleg a tifosók előtt.

Az F2003-GA bemutatásának halasztását Michael Schumacher is támogatja: – A pilóták mindig a leggyorsabb versenyautóval szeretnének rajthoz állni, de az új szabályok tükrében a megbízhatóság kulcsfontosságúvá vált – mondta az ötszörös világbajnok a Ferrari honlapján. – Az F2002-t fantasztikus autónak tartom, amellyel nagyon gyorsak voltunk az idény első három versenyén. Nem a sebességünk volt az oka, hogy csak ennyi pontot szereztünk eddig. Egy bizonyos szemszögből örülök, hogy így alakult, sőt így legalább győzelemmel küldhetjük nyugdíjba – nyilatkozta optimistán Schumacher, és nem érzi, hogy nőtt volna a nyomás a vállán. – Mindig nagy nyomás alatt vagyunk, amelyet sokszor saját magunk támasztunk. Egyfajta minőségre való törekvés, és ez az, ami motivál bennünket. Keressük a kiutat ebből a helyzetből és semmi okát nem látom, miért ne sikerülne. Elnézve az utóbbi három versenyt, azt kell mondanom, hogy a szerencse sem állt a mi oldalunkon, de nem kell pánikba esni. Jóllehet nagyon sok dolog nem úgy történt, ahogy szerettük volna, hiszem, hogy a balszerencsés sorozatnak vége.

Egy másik interjúban Schumacher arról is beszél, hogyan kezeli a kudarcokat: – Van egy saját módszerem azokban az esetekben, amikor rosszul mennek a dolgok. Nem olvasok újságot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?