Radványi utólag másként lát dolgokat

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSRadványi Miklós, a DAC vezetőedzője döbbenten kommentálta a történteket.„Nap mint nap együtt vagyok a játékosokkal, nem tartottam elképzelhetőnek, hogy ilyesmi megtörténhet – fogalmazott Radványi, aki a tegnapi edzés után állt az újságírók elé.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője döbbenten kommentálta a történteket.

„Nap mint nap együtt vagyok a játékosokkal, nem tartottam elképzelhetőnek, hogy ilyesmi megtörténhet – fogalmazott Radványi, aki a tegnapi edzés után állt az újságírók elé. – Az öltözőben néhány szóval megemlítettük a bundaügyet, de én egész héten a kassaiak elleni szombati bajnokinkra készítettem fel a csapatot. Kassára hosszú az út, akkor lesz időm és terem arra, hogy beszéljünk erről a témáról.”

A nyomozó hatóságok közlése szerint a csalók célja az volt, hogy a manipulált meccseken négy vagy több gól essen. A DAC négy ilyen tétmérkőzést játszott ebben a szezonban, hármat a bajnokságban (Senica–DAC 4:0, Trenčín– DAC 6:0, Myjava–DAC 4:1), egyet pedig a Szlovák Kupában (DAC–FK Pohronie 6:1).

Radványi mindegyik meccs után sokallotta a kapott gólok számát, elmondása szerint most már ismeri az okokat. „Feltűnően sok gólt kaptunk rögzített játékszituációból, pedig olyankor mindenkinek tudnia kell, hol a helye, hol kell állnia, és kit kell fognia. Senicán két vagy három gólt is így kaptunk. Ha az ember utólag visszagondol rá, másképpen látja a dolgokat. De részletesen csak később fogom elemezni ezeket a meccseket.”

A rendőrség négy dunaszerdahelyi labdarúgót gyanúsít. Radványi meglepődött a neveken, a négy gyanúsított közül ugyanis csak ketten számítottak alapembernek a DAC-ban. „Nem tudom, miért van szó négy játékosról, hiszen Mišo Dian összesen 15 percet játszott ebben a szezonban. Ami a többieket illeti: én minden meccset részletesen elemzek, az egyik érintett játékost például megkérdeztem, hogy ha ki volt jelölve a saját területe a pályán, akkor miért máshol volt. Azt felelte, elfutott az ellenfelével. Edzőként ekkor közbeléptem, s más futballista gondjaira bíztam az adott területet. Az emlegetett játékosokból azonban csak ketten voltak ott mindig a pályán.”

Radványi már nem kívánja edzeni a fogadási csalással gyanúsított focistákat. „Én már a myjavai meccs után is azt mondtam, radikális lépésre van szükség klubon belül. Néhány játékos ennek elébe ment, és távozott a DAC-ból, mi pedig nélkülük 6:1-re nyertünk a kupában a Pohronie ellen. Erről senki sem beszél. Élvonalbeli együttesek kiestek harmadosztályú csapatokkal szemben, mi viszont fölényesen legyőztünk egy másodosztályút, aztán a bajnokságban 1:0-ra legyőztük a nyitraiakat, tehát nyilvánvaló az előrelépés. Hiszek abban, hogy megtisztult az öltöző. Mert én érzem magam kínosan, amikor a nézők azt mondják, hogy már megint eladtuk a meccset. Ha ezek a játékosok benne voltak, büntessék meg őket, hogy több ilyen dolog már ne történjen. Örülök annak, hogy végre megmozdult valami.” (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?