Radványi Miklós: „Ilyen nyomás alatt még sosem dolgoztam”

<p>Hosszú idő után csak az edzői munkával kellett foglalkoznia, de ez volt pályafutása legkeményebb fél éve. Radványi Miklóssal, a DAC labdarúgócsapatának vezetőedzőjével beszélgettünk.</p>

Fél éve a pokolban érezhette magát, most viszont a mennyekben járhat. A DAC ugyan az utolsó helyen telelt a Corgoň Ligában, ráadásul pontlevonással is sújtották, mégis kiharcolta a bentmaradást.Az őszi szezon után azt mondtam, így nem lehet csinálni a focit. Szerencsére megtörténtek azok a változások, amikre szükség volt, Világi Oszkár vette át a klubot. Az elmúlt másfél év alatt mindig azt reméltem, hogy valami történni fog, és visszajönnek a nézők a stadionba. Így lett, és a pokolból a mennyországba kerültünk.  A február vége viszont nagyon idegesen zajlott, az átigazolási időszak utolsó napján intéztek még jó néhány játékost.Január végén hallottam először arról, hogy valami készül a klub körül. Persze én akkor még nem beszélhettem erről nyíltan, de a játékosoknak jeleztem, hogy tulajdonosváltás lesz, és egy megbízható ember veszi át a klubot. Minőségi játékosokat igazoltunk, de a kispad rövid volt. Ha valaki kiesett, már nem tudtam ugyanolyan szintű játékossal helyettesíteni. Szerencsénk is volt, hogy tíz-tizenegy meccsen ugyanazt a kezdőcsapatot küldhettem pályára. Csak Szarka Ákos volt a kivétel, aki a senicai meccsen eltörte Tomáš Kóňa lábát, s kilenc hónapos eltiltást kapott. A kiválása mekkora törést jelentett?Nagy törés volt. A 4-2-3-1-es rendszerben szükséged van egy magas csatárra. Szarkában mindig is láttam potenciált, mert fantasztikus fizikai adottságai vannak, akár góllövő is lehet belőle. Nem mondom, hogy 20–25 gólt szerez egy szezonban, de 10-et, 15-öt biztosan. Tavasszal hétről hétre jobban futballozott, azt csinálta, amit egy előretolt csatárnak csinálnia kell. Senicán rúgott két fantasztikus gólt, úgy mentem be a félidőben az öltözőbe, hogy ezt a csapatot nem fogja megverni senki, olyan jól összeállt. Senicát a második félidőben agyoncsaptuk volna, ha nem történik az ominózus eset. De jött ez a rövidzárlat, és hat hét kemény munkája ment füstbe egy pillanat alatt. Tudtam, hogy nincs még egy hasonló típusú csatárom, és ez a probléma végig elkísért minket.  Matúš viszont elég jól helyettesítette Szarkát, három fontos gólt is lőtt.Matúš igazi szívember. Amíg nem jött a sérülése a nyitraiak elleni meccs előtt, mindig odatette magát. Kellemesen meglepett, hogy azt a 60–65 percet végig tudta csinálni. Ő viszont más típusú, mint Ákos. Számomra is jó tapasztalat, hogy a keretbe kell négy csatár, s közülük kettőnek egyforma típusúnak kell lennie. Szabó Zoltán - Bőd Titanilla A teljes interjú szerdai nyomtatott kiadásunkban olvasható. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?