Pozsonyi tenisztorna: Fucsovics és Marozsán is visszatér

fucsovics

Többek között a címvédő Fucsovics Márton és a legmagasabban jegyzett szlovák teniszező, Alex Molčan részvételével rendezik meg az október 9-én kezdődő pozsonyi férfitornát.

A Peugeot Slovak Open nevet viselő Challenger-tornán Alex Molčan (113. a ranglistán) mellett két szabadkártyás szlovák teniszező biztosan ott lesz, valamint a selejtezőből is több hazai játékosnak lesz esélye a főtáblára jutni. A két szabadkártyás hazai főtáblás jelen állás szerint Lukáš Klein (151.) és Gombos Norbert (273.) lesz, de ez várhatóan még változni fog. „Lukáš Klein egyelőre nem főtáblás, de a visszalépések után minden bizonnyal az lesz. Ebben az esetben a fiatal Lukáš Pokorný kap szabadkártyátˮ – árulta el a részleteket Miloslav Mečír, a Szlovák Teniszszövetség elnöke. A szövetség tájékoztatása szerint a selejtezőben Bejnamin Privara és Michal Krajčí képviseli a hazai színeket.

A pozsonyi torna első számú kiemeltje a címvédő Fucsovics Márton lesz. A világranglistán jelenleg 58. magyar teniszező tavalyi döntős ellenfele, Marozsán Fábián (92.) szintén ott lesz a szlovák fővárosban, de Magyarországot Piros Zsombor (110.) és Balázs Attila (101.) is képviseli a főtáblán, míg Valkusz Máté (226.) a selejtezőben indul.

Fucsovics mellett a legnagyobb név a mezőnyben a 2020-as US Open-győztes Dominic Thiem (80.) lesz, összességében pedig nyolc top 100-as férfi teniszező indul a tornán. Köztük izgalmas névnek számít a svájci Dominic Stricker, aki nemrég legyőzte a világranglistán ötödik Sztéfanosz Cicipaszt.

Igor Moška versenyigazgató a keddi pozsonyi sajtótájékoztatón elárulta, az októberi pozsonyi torna minden eddiginél nagyobb presztízsű lesz. „Örülünk, hogy a szokásos novemberi időpont helyett ezúttal sikerült korábbra helyeznünk a versenyt. Ez részben a rekordmagas, 145 000 eurós összdíjazásnak is köszönhető, ami egyúttal jobb játékosokat vonz ide. A nevezési lista alapján valóban kijelenthetjük, hogy attraktív mezőny gyűlt összeˮ – büszkélkedett.

A pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban október 9-én kezdődnek a küzdelmek, a döntőt 15-én rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?