Pozsonyba érkezett a Bajnokok Ligája serlege

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSPozsony. Borús időben, de annál nagyobb pompával érkezett meg tegnap délelőtt Pozsonyba a labdarúgó Bajnokok Ligája győztesének járó kupa.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Pozsony. Borús időben, de annál nagyobb pompával érkezett meg tegnap délelőtt Pozsonyba a labdarúgó Bajnokok Ligája győztesének járó kupa. A sorozat himnuszának kíséretében nyitott tetejű autóbusz gördült be az Eurovea üzletközpont mögötti térre, majd a holland Ruud Gullit és az angol Steve Mcmanaman (néhány biztonsági ember társaságában) a vörös szőnyegen lépdelt el a serleggel a téren felállított sátorba, ezzel szimbolikusan is megkezdve a trófea idei hivatalos útját.

Az UEFA Champions League Trophy Tour nevű rendezvénye négy év után látogatott el ismét Pozsonyba, további állomásai Bécsben, Zágrábban és Belgrádban lesznek – vagyis csupa olyan országban, amelyek klubjai csak nagyon ritkán tudnak bejutni a Bajnokok Ligája főtáblájára, a trófea elhódításáról pedig nem is álomodozhatnak.

„Lehet, hogy nem nyertem világbajnokságot, de a BL-ben 1988-ban és 1989-ben is diadalmaskodtam az AC Milannal, azaz kétszer egymás után, ami nagyon keveseknek adatott meg a világ legjelentősebb sportsorozatában. Leírhatatlan, mit jelent egy focistának a feje fölé emelni a serleget” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Gullit, aki McManamannel, a Real Madriddal szintén két BL-t nyert társával együtt a rendezvény „nagyköveteként” volt jelen a szlovák fővárosban.

A két illusztris vendég láthatóan élvezte az akciót, nagy kedvvel, frappánsan válaszolgattak az újságírók kérdéseire. „Az én időmben még steaket ettünk meccs előtt, ami ma már elképzelhetetlen. Ha pedig megnézem magamról a korábbi felvételeket, rettentően lassúnak tűnök a mostani játékosokhoz képest” – mondta az 52 éves Gullit, aki szerint a BL mostani idényét a Chelsea fogja nyerni.

A 42 éves McManaman eközben bőszen ingatta a fejét, s mikor a szponzorok képviselői is a londoni kékeket vagy az Arsenalt említették mint fő esélyest, nem bírta tovább. „Megőrültetek? – kérdezte széles mosollyal az egykori liverpooli középpályás, majd azért komolyra fordította a szót. – A Bayern München szerintem nagyon erős, aki őket le tudja győzni, azé lesz a trófea, persze, ha egyáltalán akad ilyen csapat.”

A két sztárral tegnap délután a szurkolók is találkozhattak, ma és holnap pedig végigjárhatják az interaktív kiállítást, amelynek egyes állomásain felidézhetik a BL legemlékezetesebb pillanatait, részeseivé válhatnak a győztesek ünneplésének és különféle nyereményjátékokban vehetnek részt. A kiállított ereklyék megtekintése után le is fényképezkedhetnek a trófeával, amelyet a szervezők az egész városnak igyekeznek majd bemutatni a busz körjárata alkalmával. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?