Plusz két somorjai pont

Besztercebánya/Somorja. Lemondásra szólították fel az I. ligás kosárlabdaklubok Igor Antalt, a szlovák szövetség elnökét. „A klubvezetők besztercebányai tanácskozásán elhangzott beszámolókból mindenki azt a következtetést vonta le, hogy nem megfelelő ember áll a szövetség élén.

Besztercebánya/Somorja. Lemondásra szólították fel az I. ligás kosárlabdaklubok Igor Antalt, a szlovák szövetség elnökét. „A klubvezetők besztercebányai tanácskozásán elhangzott beszámolókból mindenki azt a következtetést vonta le, hogy nem megfelelő ember áll a szövetség élén. Ugyancsak nem értettünk egyet Boris Čechvala főtitkár kikényszerített leváltásával, és kértük a végrehajtó bizottságot, hogy változtassa meg korábbi döntését” – részletezte lapunknak a honi kosárlabda legújabb hullámcsapását a felhívás egyik aláírója, Pogány Tibor, a somorjai BK elnöke.

Utána üléseztek a női klubok képviselői, akik egy szintén rázós kérdés végére tettek pontot. Hónapok óta húzódik az ősszel Amerikában portyázó AGM Banská Bystrica és DTM Košice elmaradt bajnokijainak sorsa. Az ide-oda vándorló pontok végre a helyükre kerültek. „A döntés következtében a november 10-re kisorsolt, AGM elleni hazai mérkőzésünk két pontját végérvényesen mi kapjuk. A besztercebányaiak korábbi pontelvonásához képest jobban jártak, mert vereségükhöz ők is kaptak egy pontot, míg korábban ettől is megfosztották őket. A mérkőzés(ek) újrajátszásához utólag kellett volna módosítani a versenykiíráson, ehhez azonban hiányzott valamennyi klub beleegyezése. Mivel az érintett csapatok nem tettek eleget a portya idejére eső találkozók versenyszabályszerű lejátszásának, így a klubvezetők tanácsa az érvényes büntetések szerint zárta le az ügyet” – magyarázta a csallóközi BK első embere. A sors iróniája, hogy a sereghajtó somorjaiak ma éppen Besztercebányára utaznak: 18 órakor ugyanis az AGM vendégei lesznek. Ezúttal tehát a pályán dől el a bajnoki sorsa. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?