Petárda robbant a pályán

Moszkva/Alkmaar. Eldőlt, hogy a labdarúgó UEFA-kupa május 18-i, lisszaboni fináléjának egyik résztvevője a saját pályáján szereplő Sporting Lisboa lesz.

Moszkva/Alkmaar. Eldőlt, hogy a labdarúgó UEFA-kupa május 18-i, lisszaboni fináléjának egyik résztvevője a saját pályáján szereplő Sporting Lisboa lesz. Az azonban még nem biztos, hogy a végső sikerért a CSZKA Moszkvával mérkőzik, mert bár az orosz alakulat az elődöntőben búcsúztatta az AC Parmát (az idegenbeli 0:0 után otthon 3:0-ra nyert), az olaszok megóvják a moszkvai találkozót. Amennyiben Sporting-CSZKA döntőre kerül sor, új bajnokot avatnak a sorozatban.

Az orosz fővárosban rendezett találkozó 20. percében egy pályára hajított petárda közvetlenül a kapus Luca Bucci mellett robbant fel, ezért – ápolást és néhány percnyi további védést követően – le kellett cserélni. Luca Baraldi, a Parma ügyvezetője bejelentette, hogy megóvják a mérkőzést. „Bucci megpróbálta folytatni a találkozót, de hallási problémái és fejfájása miatt erre képtelen volt” – mondta Baraldi, hozzátéve, hogy a kapus a csapatorvossal egy moszkvai kórházban maradt. „Ez pontosan olyan eset, mint amikor Didát megdobták Milánóban.”

„Természetesen sajnáljuk a történteket, de ez csak véletlen baleset volt. A szurkolóink évek óta erre a sikerre vártak, és egy kicsit jobban örültek a kelleténél” – nyilatkozott Valerij Gazzajev, a CSZKA vezetőedzője a 3:0-ás győzelem és a továbbjutás kivívása után.

A másik elődöntős párharc, az AZ Alkmaar és a Sporting Lisboa összecsapása dráma körülmények között dőlt el, hiszen Miguel Garcia, a vendégek védője a hosszabbítás ráadásában, a 122. percben szerezte a mindent eldöntő találatot. ĺgy lett 3:2 a hazaiak javára. Lisszabonban azonban 2:1-re a Sporting nyert, s az idegenben lőtt két góllal került a fináléba. A portugál gárda 1964 után lett ismét döntős egy európai kupasorozatban. „Életem legfontosabb gólja volt ez. Megmutattuk, hogy az utolsó utáni pillanatban is megéri küzdeni a győzelemért. Ezek után csak a végső siker lehet a célunk” - nyilatkozott a gólszerző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?