Pavel Bure felépült

Salt Lake City. Ahogy közeleg a XIX. téli játékok megnyitója, úgy szaporodnak a hírek a sportolók nagy seregszemléjéről. Az alábbiakban ezekből válogattunk.

KIK FIZETNEK RÁ? Ráfizetnk a jegyüzérek és a szállodák a téli olimpiára. A New York és Washington elleni szeptember 11-i terrortámadások után több ezren döntöttek úgy, hogy mégsem utaznak el a játékokra. Összesen ötezren szerették volna a házukat kiadni, de csak 2500-an találtak bérlőt, a szállodákban a szobák ára egy hónap alatt a felére csökkent, de még így sincs telt ház. A szervezőbizottság (SLOC) a jegyek 88 százalékát eladta – ezzel összesen 173 millió dollár bevételhez jutott –, de arról nincsenek pontos információk, hogy mennyi került a viszonteladók kezébe. Utah állam törvényei nem tiltják, hogy valaki drágábban értékesítse a megvásárolt belépőt, de most az ügyeskedőknek sem megy az üzlet: az interneten több olyan hirdetés található, melyben az eredeti ár feléért vagy még olcsóbban kínálnak jegyeket. A megnyitóünnepségre 200 dollárért vehető 885 dolláros tikett. A SLOC 25 ezer helyet foglalt le a szállodákban, de ötezerrel csökkentette a rendelést, mert a meghívott vendégek lemondták az utazást. Az ok: félnek a szigorú biztonsági intézkedések következtében várható fennakadásoktól és a lehetséges terrortámadásoktól. A hírügynökségek is a tervezettnél kevesebb munkatársat küldenek a versenyekre, mert az afganisztáni háború tudósításai nagyon sokba kerültek és a plusz kiadásokat csak így tudják fedezni. KARVÉDŐVEL AZ OLIMPIÁRA. Pavel Bure, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Florida Panthers orosz csatára kartörése miatt mindössze 12 napot hagyott ki, és minden bizonnyal ott lesz az olimpián. A játékos január 9-án sérült meg, és sokan azt hitték, hogy egy hónap kevés lesz a teljes felépülésre. Az orvosok azonban csodát tettek. Az 1998-as naganói ötkarikás játékok, valamint az NHL utóbbi két idényének gólkirálya a Montreal Canadiens elleni hétfő esti összecsapáson speciális karvédőben lépett pályára. STING A MEGNYITÓN. Többek között Sting és a kínai származású világhírű csellista, Yo-Yo Ma is fellép a február 8-i megnyitón. – A művészek a saját eszközeikkel igyekeznek majd hozzájárulni ahhoz, hogy a „Lobbanjon fel benned is a láng” című műsor kifejezze a játékok erejét – mondta Mitt Romney, a szervezőbizottság elnöke. A Utah Egyetem stadionjában sorra kerülő programra már 44 ezer belépőt eladtak, és mindössze 450 jegy vár gazdára 885 dolláros áron.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?